"THAIFÖLD" címkével ellátott hírek
Térségében Thaiföld gazdasága a legnagyobb, ezért Magyarországnak érdeke az együttműködés erősítése az ázsiai országgal - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke meghívta az oroszországi világbajnokság jövő vasárnapi döntőjére azokat a thaiföldi gyermekfutballistákat, akik június 23-án egy barlangba rekedtek, és mentésük jelenleg is tart.
Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat első négy tagját - jelentette a helyi média.
Versenyt futnak az idővel a thaiföldi barlangban rekedt ifjúsági focicsapat tagjainak kimentésén dolgozó szakemberek a helyi hatóságok szombati tájékoztatása szerint. A mentési munkálatokat vezető Narongszak Oszotthakorn legutóbbi - visszafogottan bizakodó - nyilatkozata szerint a következő 3-4 napban nyílhatnak a legjobb lehetőségek a gyerekek felszínre hozatalára, mielőtt újabb heves esőzések sújtják a területet, és a fiúk egészségi állapota is "még most a legjobb".
Állandó orvosi jelenlét mellett várja kiszabadulását az a 12 thaiföldi diák és tanáruk, akik több mint másfél hete rekedtek egy barlangban. Kirándulni mentek, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső elzárta a barlang kijáratát.
A műanyag szennyezés nagyobb bajt okozhat az élővilágban, mint sokan hiszik. A washingtoni központú Ocean Conservancy szerint Thaiföld az egyik fő kibocsátó, Indonéziával, Kínával, a Fülöp-szigetekkel és Vietnammal közösen több műanyaggal szennyezi a tengereket, mint a világ többi része együttvéve.
Az ottani és a hazai boncolási eredménye sem talált ételmérgezésre utaló jelet.
Ha röviden akarunk válaszolni a kérdésre: nem. A probléma azonban nem ilyen egyszerű.
A vacsora után a társaságból mindenki ételmérgezést kapott.
Csaknem ezer pénzérmét operáltak ki egy 25 éves levesteknős gyomrából Thaiföldön. Ha minden jól megy, a hüllő még 55 boldog évnek néz elébe.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft