"TÍMÁR ALBIN" címkével ellátott hírek
Július 31-én este, a gyomaendrődi Körös Hotelben Magyar-Kínai gasztronómiai napokra és a borvacsorára várták a meghívott vendégeket.
Két Békés megyei mesterszakács egy meghívásnak eleget téve Indonéziában töltött két hetet. Tímár Attila és Tímár Albin az Indonéz Sommelier Szövetség, Magyarország Surabaya-i és Bandung-i tiszteletbeli konzuljainak meghívására érkezett Indonéziába, több tartományban és több rendezvényen képviselték megyénket. A látogatás előzményeiről Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.
Szombaton zajlott a VIII. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny, a helyi Varga Lajos Sportcsarnokban; az intézmény előtt többek között a múlt századi disznóvágás szellemét idézték meg.
A híres Kondorosi Csárda a 18. században nyolc út találkozásánál épült a hatalmas pusztában, külső pihenőhelyként, megállóhelyként szolgát. A gémeskút ma emlékjelként áll a csárda melletti téren, de élő korában, a víz szolgáltatása mellett a puszták népének kommunikációs eszköze is volt. A betyárok a kútra nézve látták, hogy szabad-e a csárda. Ha jól állt a gém, akkor nyugodtan odalovagolt, hiszen a zsandárok nem voltak a közelben. Megpihenhetett, lemoshatta magáról a hosszú út porát, és kedvére fogyaszthatott a földesúr borából illetve pálinkájából.
Három gyomaendrődi szakács is részt vett a nemrégiben Erfurtban rendezett Kulináris Olimpián. Tímár András, Tímár Albin és Tímár Attila összesen négy érmet nyert a világeseményen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft