"TIMOSENKO" címkével ellátott hírek
A Haza (Batykivscsina) párt kész koalícióra lépni a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Narodu) párttal a július 21-i előrehozott választások nyomán megalakuló új parlamentben - jelentette be Julija Timosenko volt miniszterelnök, pártja hétfőn Kijevben tartott kongresszusán.
Julija Timosenko volt ukrán kormányfő bejelentette szerdán, hogy az általa vezetett Haza (Batykivscsina) párt kilép a kormánykoalícióból. A döntést a képviselőcsoport azután hozta meg, hogy előző nap nem sikerült az ukrán törvényhozásnak menesztenie Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt és kormányát.
Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő, a Haza (Batykivscsina) párt elnöke politikai vitára hívta ki Viktor Janukovics ukrán elnököt - tette közzé szerdán az ellenzéki párt sajtószolgálata.
A börtönbüntetését töltő Julija Timosenkónak dolgoznia kell, mihelyt azt az egészségi állapota lehetővé teszi - jelentette ki pénteken Alekszandr Liszickov, az ukrán büntetés-végrehajtás vezetője a RIA Novosztyi Ukraina hírügynökség hírportálja szerint.
A berlini kormány után a legtekintélyesebb német újságok is élesen elítélték a volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko letartóztatását, illetve őrizetben tartását.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft