"TISPOL" címkével ellátott hírek
Hétfő reggeltől kedd reggelig 24 órás országos sebességellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség honlapján pénteken.
Papp Károly országos rendőr-főkapitány a rendkívüli időjárás miatt felfüggesztette a szombattól hétfőig tervezett, a gépjárművek passzív biztonsági rendszereit ellenőrző akcióját - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.
A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök szombattól hétfőig egy országos akció keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.
Békés megye útjain 688 tehergépkocsit és 12 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök.
A rendőrség a TISPOL tagállamok által végrehajtandó, európai szintű, összehangolt közúti ellenőrzések során Magyarország egész területén augusztus 23. és 25. között a gépjárművek sebesség ellenőrzését végzi.
Több mint 4300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a keddtől csütörtökig tartó országos sebességmérő akciója során - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon pénteken.
A TISPOL ellenőrzés az ittas és bódult járművezetők kiszűrésére irányult.
A rendőrség legutóbbi, augusztus 18-19. között és augusztus 23-án végzett európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlegéből kiderül, hogy a három nap alatt összesen 9431 jogsértést dokumentált a rendőrség, ebből 1101 esetben a jármű megállítását követően annak vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök.
Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket a TISPOL akcióban 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án. A fő cél a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése.
A megyében tartott TISPOL SPEED fokozott ellenőrzés mérlege.