"TOJÁS" címkével ellátott hírek
Amerikai és kanadai kutatók szerint létezett olyan dinoszaurusz, amely ugyanúgy kotlott a tojásain, mint néhány madárfaj. Felfedezésük újabb adalék a 65 millió évvel ezelőtt kipusztult őslények és a madarak közötti evolúciós kapcsolat megerősítéséhez.
Összeverekedett két anya húsvéti tojáskeresgélés közben gyermekeik szeme láttára az Egyesült Államokban a seattle-i Woodland Park állatkertben.
A tejfehérje, a tojásfehérje és a tojássárgája, egyes gabonafélék és olajos magvak okoznak a leggyakrabban puffadást, hasfeszülést, hasmenést, székrekedést és gyomorgörcsöt.
Megható az igyekezet: a világ legnagyobb csokitojása készül. Hat méter magas húsvéti csokitojással akar bekerülni a világrekordok könyvébe Miramar argentin tengerparti város.
Hét kicsi komodói sárkány született mesterséges keltetés eredményeként az indonéziai Surabaya állatkertjében, ami növeli annak reményét, hogy sikerül megmenteni a kihalás fenyegette fajt.
Spanyol kutatók bejelentették, több száz dinoszaurusztojás-fosszíliát találtak, többek között négy olyan fajtát, melyet soha korábban nem észleltek az ország északkeleti részén.
Több százezer bizonytalan származású, jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök egy gazdasági társaság dél-alföldi telephelyén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Milliós nagyságrendben értékesíthettek biotojásként nagyüzemi körülmények között termelt tojást Németországban. Az újabb botrányról elsőként beszámoló Der Spiegel szerint Alsó-Szászországban 150 csirkefarm ellen indult ügyészségi eljárást, mert felmerült a gyanú, hogy jogosulatlanul használták az ökológiai tartásra vonatkozó jelzést a tojásokon. Az első eljárások még 2011-ben indultak.
Hatezer kalóriás gyerekreggelivel szolgál egy étkezde Nagy-Britanniában.
A kormány elfogadta a nagybani piacokról szóló jelentést, és ennek alapján újult erővel kezdődik meg a nagybani piacok ellenőrzése - közölte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Balázspusztán, ahol tojótyúk telepet adott át.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft