"TOJÁS" címkével ellátott hírek
Tojást rejtő tojást tojt egy brit tyúk.
Egy kutatás szerint a még tojásokban fejlődő cápamagzatok érzékelik a ragadozók elektromos mezeit és megdermednek, hogy elkerüljék a felfedezést.
A bangladesi hatóságok 150 ezer szárnyas és 300 ezer tojás megsemmisítését rendelték el.
Rekord kicsit tojt egy brit tyúk: tojása mindössze 20 milliméter széles és 25 milliméter magas.
A tojásevés kedvenc módja sokat elárul az illető személyiségéről, munkájáról, de még szexuális hajlamairól is. A felfedezés brit kutatóknak köszönhető, akik a matematikai statisztika kifinomult módszereivel ismerték fel az összefüggést. Eszerint a buggyantott és a lágy tojás kedvelői nyitott személyiségek és az átlagembernél boldogabbak. A kemény tojás hívei szétszórtak, a tükörtojás rajongói nagy szexuális étvágyúak, a rántottások sportrajongók, az omlettezők pedig önfegyelmezettek.
Komoly pénzügyi megterhelést okozott a tojástermelő gazdaságoknak a tojóketrecek nagyobbra cserélése – mondta Végh László, a Tojásszövetség elnöke. Hozzátette: a nagyobb, korszerűbb ketrecekben a tyúkok láthatóan jobban érzik magukat, a tojáshozam azonban nem nőtt, így a termelők nem tudják, miből fizetik majd vissza a korszerűsítésre felvett hiteleket. Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen az, hogy egyik pillanatról a másikra ki kellett cserélni a technológiát, komoly áldozatokat feltételez, ráadásul a kilátásokat a takarmányárak emelkedése is rontja – magyarázta a szövetség elnöke megjegyezve: még nem tudják, hogyan fogják „elismertetni az árakban” a költségek emelkedését. A technológiacsere tyúkonként 6000 forintba került, ez országos szinten mintegy 25 milliárd forint kiadás. Az elnök szerint szükséges a tojás árának emelése, de a szakmai szövetség már tett javaslatot a kompenzálására: szerintük a tojás áfájának csökkentése segíthetne az ágazaton. Félmegoldás ebben az ügyben nem megoldás, a 10 százalék alatti áfa elérése lenne a kívánatos – jelentette ki.
Több, mint 300 ezer jelöletlen tojást foglaltak le három alkalommal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.
Hatályba lépett az a rendelet, amely szerint a jövőben a tojások darabára mellett fel kell tüntetni a kilónkénti árat is; az új rendelkezés célja a fogyasztók jobb tájékoztatása - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
Hat hónapi börtönbüntetésre ítélte egy új-zélandi bíróság azt a férfit, aki strucctojással dobta meg feleségét, amiért annak házi kedvence, egy malac feldúlta házukat.
A tojás sárgája a táplálkozásban csaknem annyira káros az érrendszerre, mint a dohányzás - állítják kanadai kutatók.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft