"TÖRÖKORSZÁG" címkével ellátott hírek
"Mindenhatóvá" válhat Törökországban Recep Tayyip Erdogan, ha újra elnökké választják a júniusra előre hozott választásokon - mondta Hóvári János volt ankarai nagykövet pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Egy egyetemi kutató tüzet nyitott négy kollégájára és megölte őket csütörtökön a nyugat-törökországi Eskisehir városban található Osmangazi Egyetem kampuszán - jelentette a Dogan török hírügynökség.
A több németországi török célpontot megtámadó baloldali kurd ifjúsági szervezet azzal fenyegetőzött, romba dönti Európát, ha a kontinens országai nem kelnek a kurdok védelmére. A jelek szerint a kurd-török szembenállás Németországra is átterjedt.
Ha az amerikai vezetés nem akarja szembe találni magát Törökországgal, akkor hagyjon fel a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia támogatásával, amelyet Ankara terrorszervezetnek tart - jelentette ki Bekir Bozdag török kormányszóvivő csütörtökön az A Haber török kormányközeli televíziónak adott interjújában.
Németországban is erősödik a feszültség törökök és kurdok között, amióta a török hadsereg hadműveletet indított Szíria Törökországgal határos, kurdok lakta térségében, az offenzíva mellett és ellen szerdán is tüntettek.
A török külügyminisztérium pénteki közleményében "önkényes őrizetbe vétel" veszélyére figyelmeztette az Egyesült Államokba utazó török állampolgárokat.
Az Egyesült Államoknak felül kell vizsgálnia igazságértelmezését, miután egy New York-i bíróság szerdán bűnösnek mondta ki Mehmet Hakan Atilla török bankárt az Irán elleni amerikai szankciók megsértése miatt - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken az isztambuli Atatürk repülőtéren, ahonnan franciaországi hivatalos útjára indult.
A Migrációkutató Intézet munkatársa szerint az újjáépítés megkezdésével megindult a Szíriából elmenekültek visszaáramlása Törökországból.
Őrizetbe vette a török rendőrség az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet 101 tagját csütörtökön Ankarában egy rajtaütéssorozatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Omlás következett be kedden egy magántulajdonban lévő szénbányában a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Sirnak tartományban, hat munkás meghalt, egy megsebesült - jelentette az NTV török hírtelevízió.