"TÖRTÉNELEM" címkével ellátott hírek
Történelemkönyvet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a brüsszeli testület vezetőjének múlt heti, botrányt okozó kijelentése miatt, miszerint Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is.
Több mint 74 ezer diák ad számot tudásáról közép- és emelt szinten a szerdai történelem írásbeli érettségi vizsgákon - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Világló részletek című új könyvében Nádas Péter saját és családja élete nyomán egy történelmi korszakról, a közelmúltunkról írt. A kétkötetes, több mint 1200 oldalas memoár szerdán jelent meg a Jelenkor Kiadó gondozásában.
Egy problémamegoldó versenyen a diákok "átírhatják" a történelmet, a főszervező szerint ebben a magyar diákok kifejezetten jók.
Az 1956-os forradalomra emlékezve rendhagyó történelem és anyagismeret órát tartottak, a Gépészeti és Számítástechnikai szakközépiskola udvarán, melynek főszereplője (a diákok nagy örömére) egy módosított T-55 típusú harckocsi volt.
Az athéni demokráciával, az iszlám vallással, Mária Teréziával és Bethlen István miniszterelnökségével összefüggő feladatok szerepelnek többek között a történelem írásbeli érettségi feladatai sorában az eduline.hu értesülései szerint.
A Történelemtanárok Egylete erkölcsileg illegitimnek tartja a Nemzeti Pedagógus Kar által készített pedagógus etikai kódex tervezetét.
Az átlagos magyar fiatal némileg alultájékozott, de érdeklődik a történelem iránt. A magyar történelmet leginkább negatív jelzőkkel illetik, legpozitívabb alakjának Mátyás királyt tartják - derül ki a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) megbízásából készített közvélemény-kutatásból.
A szakkönyvek mellett akár a leggyakoribb babanevek elemzésével is nyomon követhetők a legfontosabb történések Kínában, ahol a keresztnevek gyakran a történelmi eseményeket tükrözik.
Hagyomány Békéscsabán, hogy a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békéscsaba Városi szervezete megrendezi történelem szaktárgyi versenyét. Az utóbbi években ezt a Békéscsabai Városszépítő Egyesülettel karöltve valósították meg. A városvédők titkára, Ugrai Gábor most is segített a történelem verseny szervezésében. Az idei történelmi vetélkedő egy szomorú és magasztos évfordulóhoz, az I. Világháború kitörésének századik évfordulójához kapcsolódott.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft