"TOVÁBBTANULÁS" címkével ellátott hírek
A továbbtanulni kívánó diákok február 19-éig adhatják be jelentkezésüket: a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolájuk tölti ki – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.
Biztosan öregszem, mert egyre gyakrabban borzaszt el, ahogy a mai kamaszok öltözködnek, beszélnek, viselkednek. Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) azonban ékes példája annak, hogy tettre kész, motivált kreatív és gondolkodni merő fiatalok is élnek közöttünk. Van hát remény.
A gyerek sokba kerül. Különösen, ha tovább akar tanulni. Érdemes gőgicsélős korában elkezdeni a felkészülést, hogy a családot ne érje sokk - írja a hvg.hu.
Hétfő éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan ismét körülbelül százezer fiatal szeretne majd egyetemre és főiskolára menni a későbbi jobb állás, magasabb bér és a sikeresebb élet reményében. De vajon garancia-e minderre pusztán a diploma? És ha nem, mire van még szükség hozzá? Erre kerestük a választ - írja a híradó.hu.
Szerdán hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a közel 8.200 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
Hamarosan vége a nyárnak, ami sok továbbtanulónak egyet jelent az albérletbe, kollégiumba költözéssel. Sírós búcsúk, könnyes integetések és komoly fogadkozások színterévé válnak a pályaudvarok, ahol anya és apa útjára engedi a csemetét. Az élet nem áll meg, minden gyerek felnő egyszer, méghozzá hihetetlenül gyorsan.
Évről évre nő az amerikai egyetemeken tanuló kínai diákok száma, ami a kínai felsőoktatási rendszer reformjának szükségességére mutat rá - írja a China Daily napilap.
Nagyon nagy információhiánnyal küzdenek a pályaválasztás előtt álló gyerekek – mondta Szokolai Árpád pszichológus, aki szerint annyira sok a lehetőség, hogy azok között tulajdonképpen el lehet veszni.
Február 15-ig kell a felsőoktatási jelentkezéseket beadni, aki főiskolán, egyetemen szeretné tanulmányait folytatni, eddig dönthet, melyik intézményt választja. Nincsenek könnyű helyzetben a továbbtanulók, több szempontot figyelembe kell venniük, mielőtt a végső szót kimondják. Ahhoz, hogy a megfelelő információk birtokába jussanak, különböző forrásokat igénybe vesznek a tájékozódáshoz. Ennek egyik formája az egyetemek, főiskolák nyílt napjai.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft