"TRANSZPLANTÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Kisebbik fia, Mészöly Géza azt mondta, apja nincs életveszélyben, de szóba került egy esetleges gyomor transzplantáció is.
Bárkivel megtörténhet, hogy egyszer csak kiderül: komoly gondok vannak – például – a májával, ezért sürgős szervtranszplantációra szorul. Ma egy ilyen hír hallatán a legtöbben már fél lábbal a sírban érzik magukat, a jövőben viszont ez teljesen máshogy lehet: 20-25 éven belül általánossá válhat az emberi szervek háromdimenziós nyomtatása.
Elvégezték az első magyarországi tüdő- és vesetranszplantációt egy műtét keretében június 30-án - tudatta az Országos Onkológiai Intézet hétfőn az MTI-vel.
Végrehajtottak az Egyesült Államokban az első sikeres pénisz transzplantációt.
Áttörés lehet az idei év, elvégezhetik az első hazai tüdőátültetést. Jelenleg húszan várnak tüdőtranszplantációra Magyarországon, tavaly 12 magyar betegen hajtottak végre ilyen szervátültetést, külföldön. Tavaly a 2013-as adatoknál harminc százalékkal több, összesen 203 elhunyt ember szerveit kaphatták meg mások.
A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján végezték a legtöbb veseátültetést tavaly - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel az Eurotransplant nyolc európai tagország transzplantációs centrumait összehasonlító adatai alapján.
Ugrásszerűen megnőtt a szervátültetések száma a Semmelweis Egyetemen, idén októberig már több átültetést végeztek, mint tavaly összesen - közölte az intézmény a honlapján.
Több mint 17 százalékkal emelkedett a szervátültetések száma Magyarországon az elmúlt évben 2012-höz képest annak nyomán, hogy hazánk csatlakozott az Eurotransplant nemzetközi szervcsereszervezethez - jelentette be Szócska Miklós szerdán Budapesten.
Magyarország július elsejétől teljes jogú tagja lesz az Eurotransplantnak, az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá Budapesten. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében elmondta, azzal, hogy Magyarország immár teljes jogú tagja a szervcsere koordinálásáért felelős szervezetnek, számos magyar beteg kap az eddiginél nagyobb esélyt az új élethez - olvasható a híradó.hu-n.
Távozhatott a kórházból csütörtökön egy fiatal, műszíves kezelésben részesülő beteg, akinek a vöröskereszt segített megfelelő otthont kialakítani. Ő az első olyan fiatal műszíves az országban, akinek nem kell kórházban maradnia a transzplantációig.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft