"TULAJDONOSVÁLTÁS" címkével ellátott hírek
Június végére megváltozik a nemzeti közműszolgáltatási rendszert irányító társaság neve és tulajdonosi struktúrája, a Főgáz és leányvállalatai 100 százalékban a NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába kerülnek, az NKM tulajdonosa pedig a magyar állam, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MVM Magyar Villamos Művek lesz.
A PortfoLion Zrt. által kezelt Fordulat Tőkealap 1,5 milliárd forintos tőkeemeléssel 16 százalékos részesedést szerzett a Graboplast Zrt.-ben, miután a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte az alap befolyásszerzését - közölte a cég az MTI-vel kedden.
Rábólintott a Gazdasági Versenyhivatal arra, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megvásárolja a Takarékbank 38,5 százalékos részvénycsomagját – írta meg pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Nemzet. A lap szerint valószínűleg már a jövő hét folyamán bejelenti az MFB, hogy megvásárolja a részvénycsomagot a frankfurti DZ Banktól. Korábban a takarékszövetkezetek is jóváhagyták az adásvételt, és mint írták, a hírek szerint a Takarékbank felügyelőbizottsága is hozzájárult a tulajdonosváltáshoz. A lap szerint az állami tulajdonú pénzintézet az adásvételtől azt reméli, hogy termékei hatékonyabban jutnak el a vállalkozásokhoz.
A nyári időszak tapasztalatainak összegzésével, a Titkok évadának bemutatásával, az intézmény tulajdonosváltásának kérdésével, valamint az idei célok meghatározásával nyitotta meg a 2011/2012-es évadát a Békés Megyei Jókai Színház.