"TÚLÓRA" címkével ellátott hírek
Ahol eddig 250 óra elrendelésére volt lehetőség, ott további 150 óra, ahol eddig 300 órára volt lehetőség, ott további 100 óra önként vállalt túlórára van mód kizárólag abban az esetben, hogyha a munkaadó illetve a munkavállaló írásban megegyezik - mondta Farkas Örs politikai elemző az M1 aktális csatornán szerda este a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban.
Gyors, de nem a legideálisabb választ adta a Fidesz a munkaerőhiányra. Az évi 400 órás túlóra lehetősége brutális, a dolgozók kizsákmányolásához vezethet, stresszt hoz a családi életbe, és újabb löketet adhat a külföldi munkavállalásnak.
Rekordszámú pluszmunkát könyvelt el tavaly az osztrák rendőrség, országszerte összesen 6,7 millió túlórát végeztek, aminek fő oka, hogy mintegy négyezer rendőr hiányzik az ausztriai állományból - jelentette a Kurier című osztrák lap csütörtökön.
A HM tagadja, hogy összefüggés lenne a júliusi tűzszerész-tragédia és a túlóraszámok között.
Túlterheltség okozta a Hortobágyi Nemzeti Parkban július 1-jén történt bombarobbanást - írta keddi számában a Magyar Nemzet Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának írásbeli válaszára hivatkozva.
50 százalékos túlórapótlék helyett rugalmasan felhasználható 67 százalékos szabadidő pótlék? Egy ilyen javaslattal álltak most elő Ausztriában, de az ötlet Magyarországon sem ismeretlen.
A német munkavállalók túlóráznak a legtöbbet az euróövezetben, és a túlórák többségéért semmilyen ellentételezést nem kapnak hétfőn ismertetett kutatások szerint.
Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből.
Az országgyűlés megszavazta a köznevelési törvény módosítását, amelynek része a béremelés is. Az országban dolgozó mintegy 160 ezer pedagógus októbertől kap először magasabb bért. A sok év gyakorlattal rendelkezők akár 80 ezer forinttal is többet kaphatnak. A szakszervezetek úgy fogalmaztak: egyik szemük sír, a másik nevet.
A japán Nara városának önkormányzata a dolgozói ellenőrzésére vezeti be az azonosítórendszert irodáiban, miután súlyos visszaélésekre és munkakerülésre derült fény a hivatalban - írta pénteken a Mainicsi Simbun japán napilap.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó