"TÚLSÚLY" címkével ellátott hírek
Az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel - állapították meg az ELTE Etológia tanszékének és a Padovai Egyetemnek a kutatói, akiknek közös tanulmánya szerdán jelent meg a Royal Society Open Science című folyóiratban.
A testsúlycsökkentő műtét a gyors és tartós fogyás és egy sor más egészségügyi előny mellett a tudósok szerint 61 százalékkal mérsékli a bőrrák egy gyakori, agresszív formája, a melanóma kockázatát is.
Több mutatóban is javult a magyar diákok fittségi állapota, ám továbbra is komoly gondot jelent az elhízás a fiatalok körében - olvasható ki a Magyar Diáksport Szövetség által kezdeményezett felmérés eredményéből.
A túlsúlyos nőknél nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják a mell nagyobb daganatát egy svéd kutatás szerint.
A felnőttek körülbelül 60 százaléka túlsúlyos, gyermekeknél 20 százalék ez az arány az országban - mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet táplálkozástudományi szakreferense kedden az M1 aktuális csatornán.
Javában tart a nyári vakáció, a gyerekek számára a tanulás okozta fáradtság és stressz kipihenésének időszaka. Fontos azonban, hogy a túlzott lazulás ne váljon a fiatalok kárára, hiszen a mozgásra és bizonyos táplálkozási szokásokra ilyenkor is oda kell figyelni, ez pedig a szülők feladata és felelőssége.
Nyár van, élesednek a családi autók, készülnek a hosszú utazásokra, ilyenkor a kocsival egyébként nem foglalkozó családtagok is elmerülnek a közlekedés rejtelmeibe. Na, nem túl mélyen, de a kalkuláció miatt ők is internetre kapnak és utánajárnak, hogy a számukra kijelölt útvonalra milyen szabályok vonatkoznak.
Ha valakinek a testtömeg-indexe 30 fölött van, akkor túlsúlyosnak számít. Ha a 40-et is meghaladja, akkor a túlsúly már kórosnak minősül. Az átlagos testtömeg index 18,5-től 25-ig terjed.
10 éves kor után a túlsózott félkész és gyorséttermi ételek és nassolnivalók, a mozgásszegény életvitel, a túlsúly és a szükségesnél kevesebb folyadékbevitel egyaránt okozhatják a vesekövet.
A vita azt követően újult ki, hogy a Hawaiian Airlines ezentúl nem engedi meg, hogy az utasok saját maguk válasszák ki a helyüket a Pago Pago és Honolulu közötti repülőjáraton.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó