"TUNÉZIA" címkével ellátott hírek
Magyarország a saját védelme érdekében nem csak beszél arról, hogy Európának segítenie kell az észak-afrikai országokat stabilitásuk és határbiztonságuk megőrzésében, a terrorizmus elleni küzdelemben, lakosságuk életszínvonalának javításában, elkerülendő a tömeges elvándorlást, hanem meg is teszi ezt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szerdán Tuniszból telefonon nyilatkozva.
A svájci bankok régóta a korrupt diktátorok pénzének őrzői. De a 2011-ben megbukott tunéziai Ben Ali Svájcba menekített „megtakarítása” körül egyre több a bonyodalom.
A tunéziai terrorfenyegetettség növekedésére figyelmeztetett az orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség, a Roszturizm csütörtökön.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata arra kéri a Tunéziába készülő magyar állampolgárokat, hogy tartsák be a helyi hatóságok által elrendelt kijárási tilalmat.
Nagy-Britannia után pénteken Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel "jelentős" kockázata van egy újabb merényletnek.
Tunézia a merényletet követően több intézkedést is hozott a biztonság megerősítésére az idegenforgalom zavartalansága és a turisták megnyugtatása érdekében, továbbá számos kedvezményt biztosít a szállodáknak, utazásszervezőknek a forgalom élénkítésére - számolt be a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
A brit kormány hétfői bejelentése szerint hivatalosan eddig 18 brit állampolgárt azonosítottak a múlt heti tunéziai merénylet halálos áldozatai között. A Downing Street szóvivője közölte ugyanakkor azt is, hogy a brit áldozatok végleges száma valószínűleg 30 körül lesz.
Bár Tunézia biztonsági besorolása a merénylet után nem változott, az utazási irodáknál másik útvonalat választhatnak azok az utasok, akik foglalásuk ellenére mégsem szeretnének Tunéziába utazni.
A Tunéziában lévő magyarok biztonságban vannak - mondta Abderraouf Betbaieb, Tunézia magyarországi nagykövete.
Több száz magyar pihen Tunéziában, ahol pénteken 39, zömében külföldi nyaralót öltek meg terroristák. Az afrikai országból éjszaka hazaérkezett turisták azt mondták, a kint lévők közül többen is úgy döntöttek, hogy a tervezettnél hamarabb hazajönnek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft