"TÜNTETÉS" címkével ellátott hírek
A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt és az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom tagjai tüntettek Angela Merkel német kancellár két választási nagygyűlésén csütörtökön.
A Fehér Ház "erőteljesen elítélte" a békés tüntetők elleni fellépést Oroszországban.
Váratlanul Moszkva központjába tette át a hétfőre meghirdetett korrupcióellenes tűntetés helyszínét Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, a főváros ügyészsége viszont figyelmeztette, hogy a hatóságokkal nem egyeztetett lépés jogellenes.
Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.
A tüntetők azt skandálták: "Tolvaj, gyilkos Erdogan". Közben a kormány meghosszabbította a rendkívüli állapotot az országban.
A Nem maradunk csendben Facebook csoport szervezésében ma este 18.00 órakor megkezdődött a budapesti Szabadság téren az a nem hagyományosnak szánt demonstráció, amelyen a beszédek mellett ezúttal a zenén, a táncon és a hangos véleménynyilvánításon van a hangsúly - írja a hvg.hu.
Több tízezer tüntető állt ki a CEU működését ellehetetlenítő törvény ellen vasárnap délután. A hatalmas tömeg a Várkert Bazárnál gyülekezett, majd néhány beszéd meghallgatása után a Lánchídon keresztül indult a Kossuth térre, ahol már várták őket a rendőrök.
A nemzetközi nőnapon több száz nő tüntetett Donald Trump amerikai elnök ellen a washingtoni a Fehér Ház előtt, New Yorkban pedig a Trump-torony előtt mintegy kétezren demonstráltak.
A kulturális különbségek ellenére is szolidaritás és empátia volt a muszlimok és a zsidók között az egyik chicagói tüntetésen.
Több százezer Trump-ellenes tüntető részvételével szombat délben nagygyűléssel kezdetét vette a Nők Menete elnevezésű washingtoni demonstráció.