"TÜNTETÉSEK" címkével ellátott hírek
Öt hete tüntet az ellenzék Aleksandar Vucic szerb elnök és az általa vezetett Szerb Haladó Párt (SNS) ellen Belgrádban, szombaton pedig már másik négy szerb városban is tiltakoztak az elnök ellen.
Jóllehet a franciák továbbra is támogatják a kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényes mozgalmat, nagyon megosztottak abban, hogy a tiltakozásokat kell-e folytatni Emmanuel Macron államfő bejelentéseit követően - derül ki a kedden nyilvánosságra hozott felmérésekből.
Több helyen összecsaptak a rendőrök és az ellenzéki tüntetők, a kommandósok könnygázzal, vízágyúval, barikádtörő páncélos járművekkel oszlatták a tömeget. Vidéki településeken is utcára vonultak a sárga mellényesek, miközben több országúton is forgalomlassító tüntetést tartottak. Kiderült, már nem pusztán az üzemanyagok drágulása, de Emmanuel Macron francia elnök és a jelenlegi hatalom ellen is tüntetnek, olvastuk a híradó.hu-n.
A szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelő tüntetést tartanak Budapesten szombat este fél hattól, az Operától a Kossuth térre vonulva. Az eseményeket alábbi élő közvetítésünkben követheti.
A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.
Az olasz belügyminisztérium és az ügyészség is vizsgálatot indított a november 14-i tüntetések résztvevői elleni rendőri fellépés ügyében – jelentette a szombati olasz sajtó.
Két rendőrt felmentett, egyet próbára bocsátott jogerősen a 2006 őszi budapesti zavargások miatt indult két büntetőeljárásban a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft