"TÜNTETÉSEK" címkével ellátott hírek
Jóllehet a franciák továbbra is támogatják a kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényes mozgalmat, nagyon megosztottak abban, hogy a tiltakozásokat kell-e folytatni Emmanuel Macron államfő bejelentéseit követően - derül ki a kedden nyilvánosságra hozott felmérésekből.
Több helyen összecsaptak a rendőrök és az ellenzéki tüntetők, a kommandósok könnygázzal, vízágyúval, barikádtörő páncélos járművekkel oszlatták a tömeget. Vidéki településeken is utcára vonultak a sárga mellényesek, miközben több országúton is forgalomlassító tüntetést tartottak. Kiderült, már nem pusztán az üzemanyagok drágulása, de Emmanuel Macron francia elnök és a jelenlegi hatalom ellen is tüntetnek, olvastuk a híradó.hu-n.
A szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelő tüntetést tartanak Budapesten szombat este fél hattól, az Operától a Kossuth térre vonulva. Az eseményeket alábbi élő közvetítésünkben követheti.
A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.
Az olasz belügyminisztérium és az ügyészség is vizsgálatot indított a november 14-i tüntetések résztvevői elleni rendőri fellépés ügyében – jelentette a szombati olasz sajtó.
Két rendőrt felmentett, egyet próbára bocsátott jogerősen a 2006 őszi budapesti zavargások miatt indult két büntetőeljárásban a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó