"TURISZTIKA" címkével ellátott hírek
A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, és ehhez minden hazai és európai uniós forrást megad.
A legjobb hazai szakemberek összefogása segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) munkáját, az új magyar országmárka megalkotása során. Egy jó stratégia akár évtizedekre meghatározhatja a külföldiek Magyarországról kialakított képét - véli a híradó.hu.
Jelentős kedvezményeket biztosító, turisztikai kártyarendszert vezettek be a Velencei-tónál.
Szarvas városa a történelmi Magyarország mértani középpontja. Az azonban még ennél is előbbre való körülmény, hogy a település bája az itt lakók és az ide érkező turisták szívének közepébe is utat talált. Ez nem egy szalmalángként múló románc, hiszen, aki akár csak néhány napot is eltölt a Körös-holtág, az Arborétum, a Vízi Színház, a Mini Magyarország, illetve a Liget Wellness Hotel otthonában, menthetetlenül beleszeret az utcácskákat, a fákat, a vizet körbelengő hangulatba.
Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot a Turisztikai Világszervezet adatai szerint, az év első nyolc hónapjában a külföldi turistaérkezések száma Magyarországra 7,6 százalékkal nőtt, miközben világszinten 4,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - hangsúlyozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója az MTI-nek adott év végi interjújában.
Magyarország leglátogatottabb településeinek listája kapcsán a napközben csütörtöki adásában arról is szó volt, mitől vonzó egy helység.
A turisztikai szolgáltatók körében végzett előzetes felmérés szerint kiemelkedő volt az érdeklődés a különféle turisztikai attrakciók, az élmény- és a kalandparkok iránt, a strandokon azonban ingadozó volt a forgalom – mondta a 180 percben Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.
Ez a kistelepülés a Sebes-Körös folyó partján számos vonzó programot, kikapcsolódási lehetőséget kínál vendégei számára.
Az eddigieknél többet mesélhet majd a turistáknak lakóhelye élő és élettelen természeti értékeiről az a bakonyi szállásadó, aki részt vesz a Bakony–Balaton Geopark geotúra-vezető tanfolyamán.
Az elmúlt években jelentős beruházásokra került sor Szeghalmon, amelyek növelhetik a város idegenforgalmát, egyre több turistát vonzva a térségbe.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft