"TURIZMUS" címkével ellátott hírek
Franciaországot tavaly közel 83 millió külföldi turista kereste fel, ez csökkenés az előző évi 85 millióhoz képest, de ezzel az eredménnyel az ország továbbra is az első számú turisztikai célpont a világrangsorban - közölte pénteken a francia kormány.
A Tourinform Körös-Sárrét iroda szervezésében Füzesgyarmaton workshopot rendeztek az ősz folyamán.
A Tourinform Körös-Sárrét iroda a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesülettel együttműködve ebben az évben is számos országos kiállításon és rendezvényen vett részt kiállítóként.
Hét százalékkal csökkent a külföldi turisták száma az év eleje óta Franciaországban a terrortámadások, a rossz időjárás és a sorozatos sztrájkok miatt - közölte Jean-Marc Ayrault, a külügyi és turisztikai tárca vezetője kedden.
2016 első negyedévében a magyarok 4,2 millió alkalommal utaztak külföldre, 17 százalékkal többször, mint 2015 hasonló időszakában, és 32 százalékkal többet, azaz 164 milliárd forintot költöttek utazásra. A Generali felmérése szerint Ausztrriát és Szlovákiát szeretjük a legjobban.
Egyiptomba idén várhatóan legfeljebb négymillió turista érkezik, kevesebb mint fele a tavalyinak, Magyarországról is kevesebb vendég jön - mondta Mohamed Ahmed, az egyik legnagyobb egyiptomi utazási iroda, a Travel Ways-Egypt hurghadai térségének vezetője az MTI-nek. A szakember hangsúlyozta, a repülőtereken jelentősen szigorították az ellenőrzéseket a turisták biztonsága érdekében.
Várhatóan rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése az Európa-bajnokságon - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász
Az év első négy hónapjának forgalmi adatai és az előrejelzések szerint az idei nyári szezonban a Balaton lesz a magyarok legnépszerűbb úti célja - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Turisztikai non-profit szervezetek részére, az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére nyújt lehetőséget a Bejárható Magyarország Program, amelyhez Gyomaendrőd is csatlakozott.
Külföldi vendégmunkások, diákok, szakképzetlen, kisegítő családtagok szolgálhatják ki a hazai nyaralóhelyeken a turistákat idén, mivel súlyos a munkaerőhiány az idegenforgalmi főszezon előtt – írta a Magyar Idők.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft