"TŰZIFA" címkével ellátott hírek
Az ellenőrzött internetes tűzifahirdetések mintegy 70 százalékának, 54 hirdetés azonnali törlését kezdeményezte a portál üzemeltetőjénél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mivel a tűzifa vélhetően illegális eredetű, vagy azt a vásárlók megkárosításával próbálták eladni.
Internetes vásárlás helyett biztonságosabb a helyi erdőgazdálkodóktól tűzifát vásárolni, mivel az esetleges kifogásokat is könnyebb így érvényesíteni - mondta Nagy Dániel, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) erdészeti igazgatóságának igazgatóhelyettese szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete szociális rendeletét akként módosította, hogy az idős személyek részére a 2016-os évben háztartásonként egyszeri támogatást biztosít, melynek mértéke 10.000 Ft. Támogatásra jogosult az a személy, aki az alábbi feltételeknek együttesen megfelel:
Békés megyében az elmúlt időszakban több tűzifa árusítással kapcsolatos csalásról érkezett bejelentés a rendőrségre.
Újsághirdetésben megjelent telefonszámon rendeltek tűzifát a napokban többen Békés megyében. A vételár felét az ügyintéző által megadott számlaszámra utalták, de a megrendelt fát nem szállították ki nekik.
Megjelent a pályázati kiírás a szociális célú tüzelőanyag-vásárlás támogatására, a települési önkormányzatok jövő héttől nyújthatják be pályázatukat - közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.
A rászorulóknak február 15-ig meg kell kapniuk az ingyen tüzelőt - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
Tűzifával házalt az a három férfi, akik ellen vádemelést javasol a rendőrség. Csorváson csaptak be egy nőt, akitől egyikük fájdalomcsillapító gyógyszert is kért azért, hogy elterelje a figyelmét.
Tűzifát juttat a kárpátaljai rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet egy koncert bevételéből - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója.
Itt az ősz, hűvösebbek az éjszakák, és aki eddig nem is gondolt rá, annak is eszébe jut, hogy bizony hamarosan fűteni kell. Ilyenkor gyakoribbá válnak a falopások is. Hogyan védekeznek az erdészetek? Elvihetjük-e az erdőszéléről a lehullott gallyakat?