"TŰZIJÁTÉK" címkével ellátott hírek
Csak engedéllyel rendelkező árustól vásároljanak tűzijátékokat, tartsák be a tárolásra, használatra vonatkozó szabályokat, hogy az óév egyéni tűzijátékos búcsúztatásához ne kötődjön baleset.
Tizenöt méteres kéménybe esett egy férfi, aki tűzijátékot akart nézni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen szombat éjjel - közölte a megyei katasztrófavédelem vasárnap az MTI-vel.
Ha azt mondom tűzijáték, legtöbbeknek színesen, fényesen, hangosan, csillogóan szétrobbanó, égbe lőtt rakéták jutnak eszükbe. Vagy talán a tortákba szúrt aprócska, papírhengerbe töltött csillagocskák villódzanak a szemük előtt. De ki találta fel a tűzijátékot, miért és hol?
Mintegy tizenegyezer effektet láthat a közönség az állami ünnep alkalmából az idei augusztus 20-ai budapesti tűzijátékon - közölte a kivitelező Leskovics Pirotechnikai Kft. vezető pirotechnikusa kedden, a Lánchídon tartott sajtótájékoztatón.
Békés megyében idén is ünnepi tűzijátékok sorával köszöntik majd az állami ünnepet, néhány településen pedig a nyár utolsó hónapjára tervezett falunap alkalmából szerveznek még „égi látványt”. A katasztrófavédelem évről évre figyelmeztet: a tűzijáték lenyűgöző, de komoly veszélyeket is magában hordoz. A zavartalan élményhez elengedhetetlen betartani a helyes magatartási szabályokat, a tőle elvárható módon mindenkinek kötelessége követni az utasításokat.
Országszerte 140 tűzijáték megtartását engedélyezte augusztus 20-án a katasztrófavédelem, a hatóság minden esetben ellenőrzi a szabályok betartását - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-t.
Tűzijátéknéző hajók indulnak a Balatonon augusztus 19-én és 20-án - tájékoztatta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója pénteken az MTI-t.
További veszélyes tűzijátékokra hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
Veszélyes tűzijátékokra hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden honlapján.
Szemkápráztató utcai tűzijátékokkal, fülsiketítő petárdadurrogtatással köszöntötték a több évszázados tradícióknak megfelelően a holdnaptár szerinti újévet Kína-szerte: péntektől már a ló évét írják.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft