"TŰZIJÁTÉK" címkével ellátott hírek
Mazsorettek, csikósok, táncosok, zenészek és számos egyéb műsorszám várta azokat, akik kilátogattak a békéscsabai Lencsési Lakótelep ünnepére, a Szent István Napi Előzetesre. Idén immár huszadszor rendezték meg a programsorozatot.
Térzene, kenyérszentelés, tánc, játék, koncert és tűzijáték. Csak néhány program az idei békéscsabai városi ünnepség kínálatából.
Immár huszadik alkalommal tartanak szombaton Szent István-napi előzetest a Lencsési Közösségi Házban és a Féja Géza téren. A békéscsabai programok sorát délután négykor felvonulás indítja és a Cassiopeia együttes koncertjével zárul éjjel tizenegy óra magasságában.
A Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) arra kéri az állattartókat, hogy az augusztus 20-i tűzijáték idején fokozottan ügyeljenek a házi kedvenceikre.
Rendkívüli helyzet esetén megszakítják az ünnepi rendezvényeket augusztus 20-án. A mentők, a rendőrök, a tűzoltók és a katasztrófavédelem is készenlétben áll, hogy vészhelyzet esetén azonnal cselekedni tudjanak.
Idén is legalább másfél millió nézőre számít az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság augusztus 20-án este Budapesten. A szakemberek már felkészültek a nemzeti ünnep biztosítására földön, vízen és levegőben. A nemzeti ünnep zavartalan lebonyolítását Bérczi László szerint egyértelműen támogatja a kormány operatív törzs felállításáról szóló határozata. A testületben intézkedésre jogosult szakértők dolgoznak, az egyszemélyi felelős vezető a társadalmi kapcsolatokért felelős államtikár, Kovács Zoltán – tette hozzá Bérczi László. Augusztus 20-án este a tűzijáték idején a fővárosban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyolcvan munkatársa teljesít majd szolgálatot a rakparti szakaszon, munkájukat 20 speciális jármű és eszköz segíti, vidékről idén nem rendelnek fel kollégákat Budapestre.
Szerdától szombatig engedély nélkül lehet egyes pirotechnikai eszközöket megvásárolni, felhasználni pedig 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig lehet őket.
Budapest mellett Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, amelyek együttes megrendezése 132,5 millió forintba kerül – mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a Hungarofest ügyvezető igazgatója.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft