"TŰZÓLTÓ" címkével ellátott hírek
Kirándulót kellett mentenie a tűzoltóknak a Pilisben
Kétségtelen, hogy Bácsfalvi Zoli (mert Zoli, és nem Zoltán!) karaktere az utóbbi, jó tucatnyi esztendőben a békéscsabaiak számára a tűzoltó fecskendővel és az ecsettel forrt össze. Pontosabban, aki bigott tárlatlátogató, az tudja, hogy Zoli amúgy tűzoltó; a lánglovagok (sicc!) pedig már ezer éve tudják, hogy fest. Jól fest. És jól festett péntek este a Lencsési Közösségi Házban ez a rém szerény ember.
Egy férfi beleejtette a telefonját egy nyilvános WC-be Norvégiában. A barátja segíteni akart neki, és úgy döntött, megpróbál bemászni a készülékért a magyar pottyantós budikhoz hasonló illemhely igencsak mocskos, bűzös részébe. És beleragadt. A tűzoltók szedték ki.
A keddi viharok nyomán a katasztrófavédelem tűzoltóegységei Budapesten és tizenöt megyében százhatvanhét helyen avatkoztak be, négy helyen pedig összesen háromezer homokzsákkal védekeztek a víz ellen - közölte szerdán a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Tizenöt helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat a szerdai vihar miatt, jellemzően fákat döntött ki, öles faágakat szakított le a szél - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
A tűzoltók vontatták ki a partra.
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Füzesgyarmat igen nagy fejlődésen ment át az utóbbi évben!
Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségen, a hivatásos katasztrófavédelemtől többen vettek át elismerést - írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.
Négy embert szállított kórházba a mentőszolgálat.
A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett két gyanúsítottat, köztük egy volt tűzoltót, akikkel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomozást folytat.