"TŰZOLTÓAUTÓ" címkével ellátott hírek
Ráborult egy emelőkosaras tűzoltó jármű egy kisbuszra Budapest XI. kerületében csütörtök délután, a kisbuszban egy ember meghalt - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
A Frankfurthoz közeli Bad Vilbel városa egyáltalán nem ismeretlen Sarkad Város Önkormányzata és a sarkadi civilek számára, mivel a településről számos adomány érkezett már korábban is Sarkadra a Gyulán élő nyugalmazott német tűzoltóparancsnok, Gerhard Stengel közvetítésével. 2017. június 16-án délelőtt egy újabb Bad Vilbel-ből érkező adományt adott át Sarkadon Gerhard Stengel.
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelegve tartott ünnepi állománygyűlést a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án a CsabaParkban. Az eseményen átadták Orosháza új, közel 140 millió forint értékű tűzoltóautóját. A katasztrófavédelem több munkatársát elismerésben részesítették, köztük orosháziakat is.
Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át csütörtökön Budapesten -adta hírül az MTI.
Folytatódik a tűzoltóautók cseréje, előreláthatólag három év múlva már homogén járműparkja lesz a katasztrófavédelemnek - mondta Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója.
Többen megsérültek, amikor két tűzoltóautó és egy személygépkocsi balesetet szenvedett a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt. Az utat Pilis felé lezárták – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltójárművek összeszereléséről állapodott meg a Rábával - közölte a Rába Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Új, magyar gyártású tűzoltóautó prototípusát mutatta be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn Budapesten.
Békéscsabán is ünnepelték a vizet. Bár a hivatalos világnap szombaton, március 22-én lesz, péntekre előrehozták a rendezvényt, hogy minél több óvodás és iskolás részese lehessen a programoknak. A szervezők mindent megtettek azért, hogy az érdeklődők alaposan megismerhessék, milyen szerepe van életünkben a víznek.
Egy tűzoltóautó áthajtott a múlt szombati San Francisco-i légi baleset egyik halálos áldozatán, aki kizuhant a leszállóban lévő repülőgép farokrészéből.