"TŰZVÉSZ" címkével ellátott hírek
Mintegy négy hektáron lángol az erdő Bugac külterületén - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök délután az MTI-vel.
Továbbra is tombol Kaliforniában a Thomas névre keresztelt tűz: Ventura megyében 150 lakóház veszett oda, 12000 épület van veszélyben van, és eddig ötvenezer embert evakuáltak, és a menekítés csütörtökön is folytatódott.
Negyvenegyre nőtt a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak a száma, ugyanakkor egyes helyeken sikerült megfékezni a lángokat.
Huszonegyre emelkedett szerda estére a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma.
A kaliforniai Los Angelesben és néhány nyugati parti szövetségi államban rendkívüli állapotot hirdettek tűzvész miatt.
Nagy tűz ütött ki helyi idő szerint hétfőn este a chilei Valparaísóban, legalább száz házat pusztítva el. A helyi hatóságok azt közölték, mintegy 400 embert kellett a környékről evakuálni.
Izraelben vasárnapra eloltották a hatalmas anyagi károkozat okozó tüzeket, és megkezdték a gyújtogatók felkutatását. Eddig mintegy harmincöt gyanúsítottat vettek őrizetbe - közölte a helyi média.
Egyre nagyobb a tűzvész Kanadában, ahol már három budapestnyi terület ég. Sok embert kellett evakuálni, köztük kanadai magyarokat is. A szakemberek szerint nem lesz eső a következő napokban sem, hetekbe telhet, mire eloltják a lángokat.
Leégett Moszkvában egy varroda, legalább öten meghaltak.
Csaknem nyolc héttel a tragédia után az október 30-i bukaresti tűzvész újabb sérültje halt meg egy angliai kórházban, és ezzel 63-ra emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte kedden a román média.