"ÜDÍTŐ" címkével ellátott hírek
Január 1-től általánosan 20 százalékkal emelkedik a népegészségügyi termékadó (neta) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel.
Dugattyú, haladvány, merőleges, tehetetlenségi nyomaték, eredő erő, osztógép, dörzsvillanyosság, fénytöréstan, hangszekrény, hullámhossz, hullámvölgy, kiloliter, kilométer, léggömb, légnyomás, műanyag, szögsebesség – tudományos szakszavak, melyek többsége persze már régen beépültek a közbeszédbe is.
Több millió forint értékű ásványvizet, illetve üdítőt semmisítettek meg két Pest megyei nagyáruházban, miután azokat az áruházak udvarán, a napon tárolták, és ez a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NébiH) tudomására jutott.
Az elhízást és egyéb súlyos betegségeket okozó cukrozott üdítőitalok ellen ugyanúgy kell kampányolni, mint a dohányzás ellen, figyelmeztető feliratok alkalmazásával és adóztatással - állapították meg szakértők egy konferencián Washingtonban.
A magyar lakosság víz- és kávéfogyasztása nőtt, az üdítőitalok és a juice-ok fogyasztása viszont csökkent a 2006-os adatokhoz képest - derült ki egy felmérésből.
Több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyílt meg hétfőn. Akik nem nyertek koncessziós jogot, július 15-ig eladhatják a cigarettát.
Egy 31 éves nő ájulásainak és szívproblémáinak köze lehetett ahhoz, hogy élete több mint felén át kizárólag szénsavas üdítőket ivott, semmi mást.
A tévékészülék előtt töltött hosszabb idő és a tévéreklámoknak való fokozottabb kitettség növelheti a cukros üdítőitalok fogyasztásának mértékét a gyerekeknél - derült ki a svédországi Göteborgi Egyetem szakembereinek tanulmányából.
Összefüggést talált a kalóriaszegény üdítőitalok fogyasztása és a depresszió megnövekedett kockázata között egy új amerikai tanulmány.
Az egyik legnagyobb kólagyártó cég egy olyan üdítőt hozott létre, amelyben a zsír felszívódását gátló anyagok találhatók. Egyelőre még csak Japánban kapható ez az újdonság.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft