"ÚJÉV" címkével ellátott hírek
Országszerte több mint háromezer - ebben csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.
A zsidó hagyomány szerint Isten 5778 évvel ezelőtt, ezen a napon teremtette meg Ádámot és Évát.
Braienről már a kórházban lemondott szülőanyja, így nagyobb az esély, hogy a baba hamar örökbefogadókra talál. Rejkjavíkban pedig az a ritkaság esett meg, hogy az egykori év első babája szülte meg az év első újszülöttjét.
Az újévi isztambuli merénylet elkövetője előre tudta, hogy a tervezett tömeggyilkosság helyszíne, a Reina klub előtt az előírt négy helyett csak egy rendőr áll majd, a szórakozóhely biztonsági őrei fegyvertelenek, és a lövöldözés után a kijáratnál nem fog rendőrrel találkozni - írta a Yeni Safak című török kormánypárti napilap szerdán.
A világ legszerencsésebb utasának nevezték kínai netezők azt a fiatal nőt, aki tetszése szerint kinyújthatta a lábát, nem hajtotta az ölébe az ülést az előtte ülő, nem szenvedett a rendetlen utastársaktól, mert mindenki más korábbi járatra cserélte a jegyét, így egyedül ő maradt a Kuangcsuoba tartó járaton - tudósított a BBC hírportálja.
Elfogytak a belépők a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Illényi Katicával közös, évköszöntő hangversenyére - közölte a rendezvénynek otthont adó Csabagyöngye Kulturális Központ. Hozzáteszik, a foglalással rendelkezők pénteken délelőttig vehetik át jegyeiket.
A szilveszteri, újévi időszak hagyományosan a be nem teljesült, hamvába holt fogadalmak időszaka. Miért nem jön össze? Egyáltalán miért teszünk különféle lehetetlen esküket? S, ezek a kimondott vagy éppen kimondatlan célok miért kötődnek gyakorta valami számunkra fontos dátumhoz, időponthoz?
Az újévi fogadalmak csak arra jók, hogy megszegjük őket úgy január hatodika környékén. Igyekszem is nem megfogadni semmit (ez elég jól megy), de azért vágyak és elhatározás-morzsák akadnak.
A legnagyobb mínuszok december 31-re várhatók, de újév napján már havazásra is lehet számítani.
Karkus Tamás könnyed zongorajátékával vette kezdetét pénteken a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központban az Újévi Önkormányzati Partnertalálkozó. A teltházas jeles eseményt többek között megtisztelte dr. Kovács József országgyűlési képviselő; Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott; Török László, Nagyszalonta polgármestere; Florin Vasiloni Trandafir, Románia Gyulai Konzulátusának vezetője valamint Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó