"ÚJÉV" címkével ellátott hírek
Megerősített biztonsági intézkedések közepette várják az új esztendőt New Yorkban.
A szilveszteri zajcsapás ősi szokás, amely a néphit szerint távol tartja a gonosz, ártó hatalmakat az újévtől - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn.
Különböző kutatások szerint az újévi fogadalmat tevő emberek tíz százaléka tartja csak be vállalásait - mondta Kalamár Hajnalka klinikai pszichológus az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Országszerte több mint háromezer - ebben csak a fővárosban több mint ezer - riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel.
A zsidó hagyomány szerint Isten 5778 évvel ezelőtt, ezen a napon teremtette meg Ádámot és Évát.
Braienről már a kórházban lemondott szülőanyja, így nagyobb az esély, hogy a baba hamar örökbefogadókra talál. Rejkjavíkban pedig az a ritkaság esett meg, hogy az egykori év első babája szülte meg az év első újszülöttjét.
Az újévi isztambuli merénylet elkövetője előre tudta, hogy a tervezett tömeggyilkosság helyszíne, a Reina klub előtt az előírt négy helyett csak egy rendőr áll majd, a szórakozóhely biztonsági őrei fegyvertelenek, és a lövöldözés után a kijáratnál nem fog rendőrrel találkozni - írta a Yeni Safak című török kormánypárti napilap szerdán.
A világ legszerencsésebb utasának nevezték kínai netezők azt a fiatal nőt, aki tetszése szerint kinyújthatta a lábát, nem hajtotta az ölébe az ülést az előtte ülő, nem szenvedett a rendetlen utastársaktól, mert mindenki más korábbi járatra cserélte a jegyét, így egyedül ő maradt a Kuangcsuoba tartó járaton - tudósított a BBC hírportálja.
Elfogytak a belépők a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Illényi Katicával közös, évköszöntő hangversenyére - közölte a rendezvénynek otthont adó Csabagyöngye Kulturális Központ. Hozzáteszik, a foglalással rendelkezők pénteken délelőttig vehetik át jegyeiket.
A szilveszteri, újévi időszak hagyományosan a be nem teljesült, hamvába holt fogadalmak időszaka. Miért nem jön össze? Egyáltalán miért teszünk különféle lehetetlen esküket? S, ezek a kimondott vagy éppen kimondatlan célok miért kötődnek gyakorta valami számunkra fontos dátumhoz, időponthoz?
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft