"ÚJRAHASZNOSÍTÁS" címkével ellátott hírek
A jelenleg zajló autóipari forradalom nemcsak a meghajtást érinti, hanem az anyagfelhasználást is. Az elmúlt években szinte minden anyaggal kísérleteztek már a fejlesztők, amelyekkel az iparág környezetre rótt terhelését tudják csökkenteni.
Növelni kívánják a kommunális hulladék újrahasznosításának arányát az Európai Parlament (EP) képviselői egy szerdán elfogadott jogszabály-tervezet szerint, a dokumentumban szerepel az is, hogy csökkentenék a hulladéklerakók környezeti terhelését és az ételhulladék mennyiségét - közölte az uniós parlament sajtószolgálata kedden.
A cigarettacsikkek újrahasznosítására indít programot az V. kerületi önkormányzat és a TerraCycle Magyarország Kft. vendéglátóhelyek bevonásával.
A fémrészeket újrahasznosítják, a tengerjáró berendezési tárgyait bezúzzák, hogy a tragikus sorsú hajó tárgyaival senki se kereskedhessen.
Tom Szaky forradalmasította az újrahasznosítás és a szemét fogalmát, mára egy olyan vállalkozást hozott létre, melynek alapküldetése, hogy eltörölje a szemét fogalmát. Ehhez pedig egy speciális rendszert alakított ki, amely mára annyira népszerűvé vált, hogy 23 országban van jelen.
Százmilliárd forintot is hozhat egy-egy bezárt szemétlerakó, amelyet a modern technikának köszönhetően hamarosan elkezdenek bányászni Angliában és Skóciában. Vajon a magyar lerakókra is sor kerül valamikor?
Újrahasznosított farmerekből készít egyedi ruhákat a Réthy Fashion: az egy éve indult vállalkozás egy éven belül közel 40 fő, hátrányos helyzetű munkavállalóval tervezi növelni a létszámát.
Az Egyesült Államok, Kanada és több más európai ország után Csikk Brigád címmel Magyarországon is elindult a cigarettacsikk-gyűjtési és újrahasznosítási akció.
Újrahasznosított papírból készült, fehér színű csekken fizeti hamarosan az Elmű és az Émász több mint egymillió ügyfele a villanyszámlát - közölte a Magyar Posta csütörtökön.
Az Okányi Település-szépítők Egyesülete, a HUMUSZ Nulla Hulladék Hálózat egyik tagszervezeteként csatlakozva a Hálózat szakmai programjának megvalósításához 2013.02.15-16-án kiállítást rendez a Teleház Okány, Kossuth út 4 szám alatti egyesületi termében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó