"ÚJRAHASZNOSÍTÁS" címkével ellátott hírek
Mivel egyre nagyobb nyomás nehezedik az európai vízkészletre, a mezőgazdaságban öntözésre használható, visszanyert víz minőségi minimumfeltételeit, valamint a visszanyert vizet előállítók kötelezettségeit rögzítő jogszabálytervezetet hagyott jóvá az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.
A jelenleg zajló autóipari forradalom nemcsak a meghajtást érinti, hanem az anyagfelhasználást is. Az elmúlt években szinte minden anyaggal kísérleteztek már a fejlesztők, amelyekkel az iparág környezetre rótt terhelését tudják csökkenteni.
Növelni kívánják a kommunális hulladék újrahasznosításának arányát az Európai Parlament (EP) képviselői egy szerdán elfogadott jogszabály-tervezet szerint, a dokumentumban szerepel az is, hogy csökkentenék a hulladéklerakók környezeti terhelését és az ételhulladék mennyiségét - közölte az uniós parlament sajtószolgálata kedden.
A cigarettacsikkek újrahasznosítására indít programot az V. kerületi önkormányzat és a TerraCycle Magyarország Kft. vendéglátóhelyek bevonásával.
A fémrészeket újrahasznosítják, a tengerjáró berendezési tárgyait bezúzzák, hogy a tragikus sorsú hajó tárgyaival senki se kereskedhessen.
Tom Szaky forradalmasította az újrahasznosítás és a szemét fogalmát, mára egy olyan vállalkozást hozott létre, melynek alapküldetése, hogy eltörölje a szemét fogalmát. Ehhez pedig egy speciális rendszert alakított ki, amely mára annyira népszerűvé vált, hogy 23 országban van jelen.
Százmilliárd forintot is hozhat egy-egy bezárt szemétlerakó, amelyet a modern technikának köszönhetően hamarosan elkezdenek bányászni Angliában és Skóciában. Vajon a magyar lerakókra is sor kerül valamikor?
Újrahasznosított farmerekből készít egyedi ruhákat a Réthy Fashion: az egy éve indult vállalkozás egy éven belül közel 40 fő, hátrányos helyzetű munkavállalóval tervezi növelni a létszámát.
Az Egyesült Államok, Kanada és több más európai ország után Csikk Brigád címmel Magyarországon is elindult a cigarettacsikk-gyűjtési és újrahasznosítási akció.
Újrahasznosított papírból készült, fehér színű csekken fizeti hamarosan az Elmű és az Émász több mint egymillió ügyfele a villanyszámlát - közölte a Magyar Posta csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft