"ÚJSÁGÍRÓ" címkével ellátott hírek
Súlyosan összevertek egy helyi szinten ismert újságírót az Ukrajna középső részén lévő Cserkaszi városában a hétvégén.
Az Európai Bizottság sajtótájékoztatójáról soha egyetlenegy újságírót sem rekeszt ki, nem szégyenít meg, nem diszkriminál, és egyetlen újságíróval sem bánik tiszteletlenül azért, mert kérdéseket tesz fel - jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A Fehér Házat "szomorúsággal tölti el" Dzsamál Hasogdzsi halála - hangsúlyozta péntek este az amerikai elnöki hivatal közleménye, amelyet Sarah Huckabee Sanders szóvivő írt alá. Donald Trump elnök "jelentős lépésnek" minősítette a szaúdi beismerést.
Szenátorok egy csoportja helyi idő szerint szerdán levélben kérte Donald Trump elnököt arra, hogy járjon a végére az Isztambulban eltűnt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyének.
Őrizetbe vette a szlovák rendőrség Ján Kuciak oknyomozó újságíró és mennyasszonya meggyilkolásának gyanúsítottjait - értesült a helyi média.
Szabadlábra helyezte szerdán egy isztambuli bíróság Mehmet Altan közismert török újságírót, akit februárban egy másik bíróság azért sújtott súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetéssel, mert az ítélet szerint előre tudott a 2016-os puccskísérletről és hatalomátvételre szólított fel - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Egy év három hónap börtönbüntetésre ítélte a horvát bíróság azt a férfit, aki tavaly újságírókra támadt egy forgatáson - közölte a helyi sajtó hétfőn.
Nem mond le posztjáról Robert Kalinák szlovák belügyminiszter, hanem "minden erejével" a meggyilkolt újságíró ügyének kivizsgálására összpontosít. Ezt maga a miniszter jelentette be a szlovák közszolgálati rádió egyik műsorában szombaton.
Megdöbbenéssel és felháborodva reagált a szlovák sajtó és a közvélemény kedden egy szlovák tényfeltárló újságíró meggyilkolására, egymást túllicitálva követelnek felelősségre vonást a lapok, amelyek közül több a gyilkosság hátterének lehetséges összefüggéseit is kutatja.
Egy pozsonyi luxuslakóparkot is érintő adócsalási ügylet részleteit taglalta utolsó nagy cikkében Ján Kuciak, az aktuality.sk szlovák hírportál holtan talált újságírója. Rendőrségi információk szerint a férfi és szintén 27 éves menyasszonya is egy-egy golyót kapott; Kuciakot mellkason, a nőt fejbe lőtték.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft