"ÜLTETVÉNY" címkével ellátott hírek
A korábban becsült százmillió forint helyett csaknem félmilliárd forintot is érhet a Pest megyei ültetvényeken pénteken lefoglalt 2200 tő indiai vadkender.
A borversenyre 95 tétel érkezett, mintegy fele-fele arányban fehér- és vörösborok, amelyeket szerdán bírálnak el a Városligetben.
Veszélyezteti a magyar borpiac egyensúlyát az import, ezért a szaktárca szeretné visszaszorítani a külföldi borok behozatalát - mondta el Kiss Eliza az MTI-nek.
Bár a fenyőtermelés költségei emelkednek, a piaci ár nem változik évek óta. Egyre többen termelik a fenyőt, miközben terjednek a műanyag fák - mondta egy kereskedő a Hajnal-tájban.
Egy csaknem hétszáz tőből álló kannabiszültetvényt találtak a rendőrök egy röszkei tanyán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
Két vadkenderültetvényt számolt fel a rendőrség vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszakerecsenyben. A kábítószer termesztésével gyanúsított két férfit bűnügyi őrizetbe vették - közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
Összehangolt akció keretében tíz, kábítószer előállítására használt növények ültetvényét számolták fel a rendőrök budapesti, Pest és Fejér megyei ingatlanokban szerda éjjel és csütörtök hajnalban - közölte a pénteken a police.hu-n a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
A Stark Adolf által nemesített Csabagyöngye szőlő Békéscsaba városának ugyanolyan nevezetessége, mint a Csabai kolbász. A hagyományőrzés kiemelten fontos szerepet játszik a város életében e téren is.
A tavalyi aszályos esztendő nem kedvezett a szarvasgomba termésnek, idén azonban nagyon jó évet várnak a szakemberek, hiszen volt elég hó és eső.
Vadkender-termesztőket fogtak el Zámoly külterületén – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft