"UNIÓS FORRÁS" címkével ellátott hírek
Nem kell a kormánynak előlegeznie.
A magyar vasút erőteljes, lendületes, dinamikus pályára lépett, és szüksége van jól képzett szakemberekre - hangsúlyozta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken a 66. Vasutasnapon tartott tisztavatón, Budapesten.
A 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklusban több mint 34 milliárd eurónyi forrásból gazdálkodhat Magyarország - mondta Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár szombaton a Nyíregyházi Állatparkban.
Az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára jelentette be a Construma 2015 építőipari szakkiállítás megnyitóján. Glattfelder Béla beszámolt arról is, hogy a kormány a következő években 700 ezer lakás felújítását tervezi, és a munka nagyjából 40 ezer új munkahelyet teremthet az építőiparban.
Több uniós pénz jut a halgazdálkodásra, így sok és szép hal kerülhet a fogyasztók asztalára - mondta a Kossuth Rádióban Váradi László, a Magyar Akvakultúra Szövetség elnöke - olvasható a híradó.hu-n.
Uniós támogatással 184 millió forintból javítják az ivóvíz minőségét a Somogy megyei Bakházán és Háromfán. A most indult fejlesztés révén a két egymással szomszédos településen közel ezer ember juthat egészséges ivóvízhez.
Töretlenül áramlanak Magyarországra az európai uniós források a jegybank kimutatása szerint: augusztusban félmilliárd euró, vagyis 155 milliárd forintnyi EU-transzfer érkezett, ami csaknem teljesen megegyezik a júliusival - írja a Magyar Hírlap.
Megjelentek az új uniós pályázatok, ezzel új időszámítás kezdődött - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A magyar gazdaság akkor lesz végleg szilárd, ha legalább 5 millió ember dolgozik majd Magyarországon, ez a cél pedig elérhető - mondta a miniszterelnök Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár új, félmilliárd forintból épült üzemcsarnokának avatóján. Orbán Viktor hozzátette: ma már 4,1 millióan dolgoznak és fizetnek adót az országban - miközben négy évvel ezelőtt még csak 1,8 millióan fizettek adót.
Huszonkilenc milliárd forintos, rászorulókat támogató programtervet fogadott el a kormány, a részleteket most megküldik az Európai Bizottságnak - írta a Magyar Hírlap.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft