"UNIÓS PÉNZEK" címkével ellátott hírek
Az Európai Bizottság 2018-ban 4,4 milliárd eurót, azaz több mint 1400 milliárd forint fejlesztési forrást utalt Magyarországnak - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára hétfőn újságíróknak.
Az Európai Bizottság arra számít, hogy az év végégig megegyezik a magyar kormánnyal az uniós támogatások ügyében, ugyanis Budapestnek sürgősen szüksége van a pénzre - tudta meg a G7.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint nincs alapja annak a félelemnek, ami az uniós források felfüggesztéséről szól.
Az MSZP szerint Magyarországon maffiamódszerekkel lopják az európai uniós és a közpénzeket, és emiatt például több ezer munkavállaló került lehetetlen helyzetbe – mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
A memorandum olyan számítógépes adatbázis létrehozását irányozza elő, amellyel kiszűrhetők lesznek az uniós pályázatok körüli érdekösszefonódások.
Magyarország valamennyi európai uniós pénzt lehívhatja vasútfejlesztési projektjeire ebben az uniós ciklusban - írja a hétfői Magyar Hírlap. A lap szerint eldőlt, mely vasútfelújítási munkák megvalósulását támogatná a kormány még ebben az európai uniós költségvetési időszakban. A 2007 és 2013 közötti időszakban 600 milliárd forintot hívhat le Magyarország.
Uniós pénzeket sikkasztottak el: a vádirat szerint az észak-hevesi települések fejlesztésére létrehozott egyesület vezetője és 10 bűntársa 58 millió forint kárt okozott.
Az európai uniós fejlesztési források felhasználása során Magyarország a 2004-2006. évi I. Nemzeti Fejlesztési Tervben (I. NFT) az ország rendelkezésére álló 670 milliárd forint keret 90 százalékát már kifizette a nyerteseknek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft