"ÜNNEPSÉG" címkével ellátott hírek
2018. augusztus 20-án délelőtt, a sarkadi római katolikus templomban városi ünnepség keretében tisztelgett az önkormányzat Szent István király államalapító munkássága előtt, valamint közösen emlékezttek 1083. augusztus 20-ra, államalapító királyunk szentté avatására.
Sarkad Város Önkormányzatának képviselő-testülete december végi ülésén a karácsonyi hagyományokhoz igazodva ünnepséggel zárta a tavalyi évet. Az ünnepségen helyi tehetséges fiatalok teremtettek karácsonyi hangulatot, majd Mester Judit Ibolya alpolgármester asszony megható ünnepi gondolatait hallhatták a jelenlévők. Az alpolgármester asszony ünnepi gondolatait követően a Sarkadon működő keresztény egyházak képviseletében Koncz Zsolt és Futó Zoltán református lelkészek karácsonyi szolgálata következett.
Közösen ünnepelt a Békés Megyei Önkormányzat és Mezőhegyes Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján. A megemlékezés keretében hatan Elnöki elismerést vehettek át.
A Szociális Munka Napja alkalmából minden esztendőben november 12-én azokat az elesettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereket köszöntjük, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat, gondoskodva a legkisebbekről, az idősekről, a fogyatékkal élőkről, az elesettekről és a legszegényebbekről. Ennek mentén Sarkad Város Önkormányzata ünnepi keretek között köszönte meg az egész esztendőben végzett áldozatos munkát a bölcsőde és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ sarkadi telephelyein dolgozó munkatársaknak. Természetesen a hagyományokhoz igazodva az említett intézmények nyugállományba vonult, korábbi dolgozói is meghívást kaptak az ünnepségre.
2016. március 15-én Ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd a Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a Berény Táncegyüttes és a Jókai Színház művészei közreműködésével folytatódott az ünnepi rendezvény a Kulturális Központban.
Feltűzték a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium végzős diákjaira is a szalagot.
Március 15-én délelőtt, a belvárosi református templomban tartott ünnepi istentisztelettel, majd a Kossuth-kertben rendezett városi ünnepséggel tisztelgett Sarkad lakossága az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hősei, mártírjai előtt. Az idei esztendőben a rendezvény díszvendége és egyben ünnepi szónoka Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott volt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft