"ŰRÁLLOMÁS" címkével ellátott hírek
Így telnek az ünnepek az űrállomás fedélzetén, ahol nemcsak az ajándékok, hanem az ünnepi menü után is kapkodni kell.
Tavaly szeptemberben szakadt meg a rádiókapcsolat a Tienkung–1 (Mennyei Palota–1) nevű kínai űrállomással, és már akkor figyelmeztettek a tudósok, hogy az irányíthatatlanul keringő űreszköz hatalmas darabjai valamikor 2017 őszén fognak a Földre zuhanni. A hatalmas műszer magassága most hirtelen zuhanni kezdett.
Donald Trump amerikai elnök hétfőn délelőtt közvetlen hangulatú beszélgetést folytatott a nemzetközi űrállomáson tartózkodó két amerikai űrhajóssal, és külön gratulált Peggy Whitson asztronautának, aki amerikai rekordot döntött a világűrben töltött idejével.
A kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről elindult helyi idő szerint péntek hajnalban három asztronauta a Nemzetközi Űrállomás felé.
Kína első űrállomását még 2011 szeptemberében indították Föld körüli pályára, néhány hónapja leállt, azóta nincs fölötte irányításuk a szakembereknek. Most kiszámolták, hogy nagyjából hova fog lezuhanni.
Sikerrel csatlakozott vasárnap a Progressz M-28M jelzésű orosz teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) - jelentették a Moszkva környéki Koroljovban lévő, az űrrepüléseket irányító központból.
Először töltenek el csaknem egy teljes évet a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) az oda pénteken induló űrhajósok.
Szombaton mintegy kéttonnányi rakománnyal és tudományos kísérlettel sikeresen csobbant a Csendes-óceánban a SpaceX Dragon kapszulája.
Orosz űrhajósok élő planktonokat találtak a Nemzetközi Űrállomás külső felületén - ismertette a brit The Daily Telegraph.
Egy 1977 júliusában felbocsátott amerikai Delta-1 hordozórakéta legfelső fokozatának darabjával való ütközésveszély miatt halasztották el a tervezett pályamódosítást.