"ŰRHAJÓS" címkével ellátott hírek
Nyílt pályázaton keres űrhajósokat a holdutazáshoz a Roszkoszmosz. Mindeközben Trump is újból embert küldene a Holdra.
Valentyina Tyereskova szovjet űrhajós 26 éves korában az első nő lett, aki megjárta az űrt. Ma ünnepli 80. születésnapját.
Kórházba került John Glenn, az első amerikai űrhajós, aki megkerülte a Földet - közölte egy kórházi illetékes szerdán.
Bármilyen hihetetlen, 2013-ig nem készült szovjet vagy orosz mozifilm a kozmoszt elsőként megjárt űrhajósról, Jurij Gagarinról. A három éve bemutatott Első az űrben című film most kerül a magyar mozikba, a hősi eposzból azonban, bár lenne miről mesélni, sok minden kimaradt - írja a hvg.hu.
Komoly előkészületeket kellett tennie Tim Peake űrhajósnak, hogy a súlytalanság állapotában is le tudja futni a maratont.
Visszanyerte eredeti magasságát Scott Kelly amerikai űrhajós, aki csaknem egyévi űrbeli tartózkodás után szerda reggel tért vissza a Földre orosz társával, Mihail Kornyijenkóval.
Amerikai kutatók eredményei szerint nem az űrszemét, elszabadult aszteroidák, az utánpótlás hiánya, vagy egy segédrakéta hajtóművének meghibásodása veszélyes az űrhajósokra a hosszú távú űrutazások során, hanem a világűrben mindenütt jelenlévő kozmikus sugarak.
Életének 73. évében szombaton meghalt Anatolij Nyikolajevics Berezovoj orosz űrhajós, a Szaljut-7 űrállomás egykori parancsnoka - közölte az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz.
Hetvenkilenc évesen elhunyt Valerij Kubaszov volt szovjet űrhajós, aki 1980-ban a Szojuz-36 űrhajó parancsnokaként együtt repült Farkas Bertalannal, az első magyar űrhajóssal.
A NASA leállította űrhajósai számára az űrsétákat, ameddig nem derítik ki, mi okozta az olasz Luca Parmitano szkafanderének hibáját - jelentette ki a Moszkva környéki Koroljovban tartott szerdai tájékoztatón az amerikai űrkutatási hivatal képviselője.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft