"ÚSZÁS" címkével ellátott hírek
Egy kis úszáspszichológia. Nagy Gyöngyi pszichológus írása.
Békéscsabát két ifjú hölgy, Mihály Réka atléta és Zsilinszky Orsolya úszó képviseli a július 18-án, a törökországi Samsunban startoló XIII. Siketlimpián. Ennek apropóján csütörtök reggel a város prominensei támogatást adtak át a mosolygós úszólánynak.
Három, de inkább négy aranyat és összességében tíz érmet vár a magyaroktól a hazai vizes világbajnokság július 23-n kezdődő úszóversenyein Sós Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya.
Három számban avattak magyar győztest a hagyományos római nemzetközi úszóviadalon, a Sette Collin (Hét Domb) szombaton: Kapás Boglárka 800 méter gyorson, Kenderesi Tamás 200 méter pillangón, Verrasztó Dávid pedig 400 méter vegyesen nyert a második versenynapon.
Hosszú Katinka nyílt levélben kérte az úszókat, hogy közösen lépjenek fel a nemzetközi szövetségben (FINA) szerinte uralkodó káosz ellen.
Cseh László két- Hosszú Katinka pedig egy aranyérmet nyert a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóverseny-sorozat monacói állomásának szombati nyitónapján.
A 17 éves Milák Kristóf óriási meglepetést okozva, Cseh Lászlót is legyőzve lett a 100 méteres pillangóúszás idei országos bajnoka a hétvégén Debrecenben. Az M1 vendégeként elárulta, nem gondolta volna, hogy sikerül világbajnoki A szintes időt úsznia, és arra is fény derült, miért kért bocsánatot klasszis ellenfelétől a célba érkezés után.
A városi legendák szerint a tevék és a disznók nem tudnak úszni, de tudomásunk szerint az emlősök csupán egyetlen neme képviselőinek okoz gondot a haladás vizes közegben.
Hosszú Katinka sorozatban negyedszer lett a legjobb női úszó az európai szövetség (LEN) éves szavazásán.
Csak úgy hemzsegnek Békéscsabán az olimpikonok: a héten Ungvári Miklós (Ungi) judós és Risztov Éva úszó járt a Viharsarok fővárosában. A kiváló cselgáncsos hétfőn a Lencsési általánosban és a Gépészetiben mutatta meg Gyáni János csabai mesteren a szenzációs belső combdobásait; míg Risztov Éva pénteken a Belvárosi Általános Iskolában fürdött a gyerekszeretetben.