"ÚSZÁS" címkével ellátott hírek
A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyíltvízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját.
A 10 éves Clark Kent Apuada a 100 méteres pillangóúszásban több mint egy másodperccel volt gyorsabb egy kaliforniai versenyen, mint a 23-szoros olimpiai bajnok ugyanott, ugyancsak 10 évesen.
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya öt versenyszámban benevezte Hosszú Katinkát az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságra.
A mindössze 16 éves Barócsai Petra nyert 400 méter gyorson a Duna Arénában zajló Budapest Open csütörtöki versenynapján, amely viadal az úszók számára az utolsó hazai felkészülési megmérettetés az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokság előtt.
A pénteken kezdődő római Sette Colli úszóverseny alkalmából Ferenc pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.
Hosszú Katinka arany-, Szilágyi Liliána ezüst-, Balog Gábor és Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet szerzett vasárnap Monte-Carlóban, a Mare Nostrum úszóverseny-sorozat harmadik, egyben utolsó állomásának zárónapján.
A sztáredző válogatott versenyző híján elbukhatná az állami fizetését.
Hosszú Katinka 100 méter háton második, 100 gyorson pedig a harmadik helyen végzett a kaliforniai Irvine-ban rendezett úszóverseny zárónapján.
A háromszoros olimpiai bajnok úszó az év elején tartott egy rövidebb szünetet, de már újra teljes erőbedobással edz és hamarosan ismét versenyez is.
Verrasztó Dávid a pénteki első és harmadik hely után szombaton két győzelemmel folytatta szereplését az úszók Golden Tour elnevezésű franciaországi sorozatának harmadik, befejező állomásán Marseille-ben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés