"UTASBIZTOSÍTÁS" címkével ellátott hírek
A magyaroknak körülbelül a fele köt biztosítást utazás esetén, a nyugat-európai országokban jóval magasabb ez az arány - hívta fel a figyelmet Gilyén Ágnes, a Europe Assistance Magyarország szóvivője az M1 aktuális csatornán szombaton.
Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is - hívja fel a figyelmet az Union Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Kezdődik az üdülési szezon, kezdődik az utasbiztosítások szezonja is. Idén februárban életbe lépett az új európai uniós biztosítási értékesítési direktíva, amely olyan egységesített és ügyfélbarát szabályozás, amelynek alapvetően a fogyasztóvédelem áll a középpontjában.
Az elmúlt időszakban a világban tapasztalható terrorcselekmények nem vették el a magyarok utazási kedvét, fontos azonban elővigyázatosnak lenni.
A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás - mondta az M1 aktuális csatorna műsorában utasbiztosítási szakértő.
Átlagosan napi 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők május végéig, ami megegyezik a tavalyi hasonló időszakban mért összeggel - közölte saját adataira hivatkozva a Netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel.
A múlt évben 13,2 százalékos növekedéssel, 499 millió forintra emelkedett a K&H Biztosítónál az utasbiztosításból származó díjbevétel, ennek közel fele online kötésből származott - közölte a biztosító az MTI-vel.
A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai szerint az utasbiztosítási piac díjbevétele 10,15 milliárd forint volt tavaly, 6,5 százalékkal több az egy évvel korábbi 9,5 milliárd forintnál - ismertette Horváth Péter, a MABISZ Utasbiztosítási Bizottságának elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
A magyarok mindössze 30 százaléka köt biztosítást utazás előtt, miközben az európai átlag 90 százalék – hangzott el Michael Schumacher síbalesete kapcsán a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Sokan úgy gondolják, hogy az európai egészségkártya, ami minden európai uniós ország állampolgárának jár, alkalmas az utasbiztosítás helyettesítésére, holott ez nem így van.
Érvényesek az utasbiztosítások Egyiptomban, mivel az ország nem szerepel a Külügyminisztérium (KÜM) által kiutazásra nem javasolt országok listáján, azonban a szerződések általában nem terjednek ki a lázadás, sztrájk, felkelés, háború esetén bekövetkező eseményekre - figyelmeztetett a K&H Biztosító szombati közleményében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó