"ÚTÉPÍTÉS" címkével ellátott hírek
A tavasz folyamán hosszú egyeztetések után a Magyar Közút végre vállalta az évek óta húzódó Körösladányi út legrosszabb szakaszainak felújítását, melynek akkor nagyon örültünk.
Több mint 28 milliárd forinttal támogatja külterületi utak fejlesztését a vidékfejlesztési program keretében a Miniszterelnökség.
Babák Mihály, Szarvas város polgármesterének felhívása:
Útépítési munkák miatt mintegy tíz kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópályán Velencénél, a Balaton felé hétfő délelőtt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel.
Dr. Mokán István polgármester elmondta, tavaly ősszel a szennyvízberuházáshoz kapcsolódó útfejlesztések a téli idő beálltával felfüggesztésre kerültek, majd a városvezetés az ígéreteihez híven idén folytatta, sőt jelentős önkormányzati forrásokat biztosítva nagymértékben ki is egészítette az útalap rekonstrukciós programot. 2016-ban harmincnyolc sarkadi utcában újult meg az útalap. Volt, ahol az utca teljes hosszában be kellett avatkozni, volt, ahol a kritikus szakaszok kijavítása volt a feladat. Az újteleki városrészen, augusztus közepén elindított program során folyamatosan haladtak a szakemberek, s napjainkra már csak kisebb utómunkálatok maradtak az idei esztendőre tervezett feladatokból, így a télre leállhatnak a munkagépek.
Hiába teszik ki a táblát egy munkaterületnél, többnyire még azok sem veszik figyelembe, akik egyébként szabálykövetők.
A közúti infrastruktúra intenzív fejlesztése várható a következő években, 2020-ig látványos javulást tapasztalhatnak majd a közlekedők - hangsúlyozták az országos közúthálózat fenntartásáért megkötött közhasznúsági szerződést aláíró felek csütörtökön, Budapesten.
Több mint negyven világháborús gránátot találtak Kecskeméten kedd délután útépítés közben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban Békéscsabán, újabb helyszínen kapott munkaterületet a fejlesztést végző konzorcium. A munkagépek és a munkások augusztus első felében már a Gyár utcában és Kereki úton is tevékenykedni fognak.
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) álláspontja szerint mind az Európai Unió, mind pedig a magyar közbeszerzési szabályoknak megfeleltek az építési, és ezen belül az útépítési tenderek is az elmúlt hét évben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft