"ÚTFELÚJÍTÁS" címkével ellátott hírek
A tavalyi év végén jelent meg a Magyar Közlönyben a közutak felújításáról szóló határozat, mely alapján elindulhat az Orosháza-Szentes összekötő út felújításának műszaki előkészítése. A projekt célja az Orosháza térségébe települt, illetve települő vállalkozások nehézgépjármű forgalma részére megfelelő minőségű közúti kapcsolat kialakítása az M5 autópálya felé. A közút megyei vezetőjével egyeztetett a fejlesztésről Dávid Zoltán polgármester
Bruttó kétmilliárd forintot ítélt meg a kormány 2015 decemberében Békéscsabának a Modern városok program keretében, ebből 67 utca felújítását végezték el a békési megyeszékhelyen.
Csaknem 2,5 milliárd forintból újították meg a 44-es számú főút 14 kilométeres szakaszát Békés megyében, amelyet szombat délelőtt adták át hivatalosan is a forgalomnak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton.
Csaknem 400 milliárd forint forrás áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére az országos közúthálózat üzemeltetési és karbantartási feladatainak ellátására az évtized végéig - írja a Magyar Idők.
Uniós és költségvetési forrásból csaknem 8 milliárd forintot szánnak Békés megye útjainak felújítására 2017-ben - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón Körösladányban, amikor átadtak egy 1,6 kilométeres felújított szakaszt.
Sarkadon a tavaly befejezett, közel két milliárd Ft értékű szennyvízberuházáshoz kapcsolódóan, de nem a pályázat által támogatott műszaki tartalomként történhetett meg közel harminc sarkadi utca újraaszfaltozása, illetve azokban a beruházás által érintett utcákban, ahol aszfaltburkolat nem volt, elkezdődött az útalapok megújítása.
Kormányzati és európai uniós forrásból összesen 77 kilométernyi útszakasz újul meg Békés megyében - hangzott el csütörtökön Kondoroson, a projektnyitó sajtótájékoztatón.
A közúti közlekedési infrastruktúra üzemeltetési, karbantartási és felújítási feladatainak finanszírozására 2020-ig összesen 6 milliárd forinttal magasabb összeg jut - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Uniós támogatással felújítják a 4434-es jelű, Makó-Pitvaros-Gyula összekötő út 17 kilométeres szakaszát – tájékoztatta a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-t.
Békéscsabán élni általában jó, néha viszont macerás. Macerás leginkább akkor, ha a megyén kívül van elintéznivalónk. Autópálya híján ugyanis – de nem is kell ezt magyarázni – minden olyan messzinek tűnik. Az elmúlt hetekben ez pedig képes volt hatványozódni.