"UZSORA" címkével ellátott hírek
Súlyos nélkülözésnek tette ki ismerőseit egy férfi Medgyesegyházán.
Uzsorázással gyanúsítanak egy lácacsékei házaspárt és fiukat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
A kormány tudatában van annak, hogy az uzsora jelenségével szemben a büntetőjogi fellépés kereteit meghaladó, komplex válaszokat kell adni - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkára pénteken.
Ott folytatta, ahol előzetes letartóztatásba kerülése előtt abbahagyta egy 42 éves ózdi uzsorás nő – mondta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.
Uzsorázással gyanúsít a rendőrség egy makói férfit, aki öt év alatt 3,6 millió forinttal károsított meg egy szintén makói családot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Újabb uzsorást lepleztek le borsodban 2013. március 7-én a Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének nyomozói. A másoknak hitelt, de csirkefarhátot is extraprofitért kínáló uzsorás saját házában egy helyi férfit „csicskáztatott”, aki az elvégzett munkájáért élelmet és a pincében kvártélyt kapott.
Uzsorázással gyanúsított férfit fogott el a rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével Balmazújvárosban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
Két borsodnádasdi uzsorást fogtak el a rendőrök, a férfi és a nő 50-100 százalékos kamatra adott pénzt a rászorultaknak, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-t.
Uzsora-bűncselekmény miatt vették őrizetbe egy Nógrád megyei család négy tagját. A kállói házaspár és két gyermekük a segélyt és a családi pótlékot vették el adósaiktól – közölte Horváth Zsófia, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
A házaspár havi rendszerességgel adott hitelbe különböző élelmiszereket. Az áruféleségek ellenértékét, ami aránytalanul magas volt, a sértetteknek a következő havi járandóságaikból kellett megfizetni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft