"VADÁSZAT" címkével ellátott hírek
A Fehér megyei Küküllővárra érkezhetett egy vadászatra az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagyobbik fia, Donald Trump Jr. – nyilatkozták a MEDIAFAX-nak helyi közigazgatási források - írja a híradó.hu.
Bulgáriában betiltották a madarak vadászatát, miután újabb 2 madárinfluenza fertőzési gócot azonosítottak az ország déli felén.
Egy olasz vadász és egy magyar hajtó könnyű sérülést szenvedett vasárnap Békés megyében egy szervezett hajtóvadászat során - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
A természetvédelem ma már szervesen összekapcsolódik a vadászattal, a vadgazdálkodással - mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára vasárnap a Vas megyei vadásznap megnyitóján.
Megnyílt Budapesten a 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás, a nemzetközi kiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg csütörtökön a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János egy olyan vadászaton vett részt, amelyen törvénysértő módon kiskorú gyermek kezébe is fegyvert adtak.
Békés megyében az idei vadászszezonban 1865 dámszarvast lehet elejteni, ez a teljes állomány csaknem fele – tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-t.
A legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a krokodilok és rokonaik igen intelligens élőlények, és kifinomult viselkedésre - úgymint fejlett szülői gondoskodásra, komplex kommunikációra és vadászathoz kiváló eszközhasználatra - képesek.
Oszter Sándor javaslatát felkarolva ígéretet tett kedd délután Ajtai Péter arra, elindítja és segíti a magyarországi vadásztársadalom körében egy önsegélyezési alap megszervezését. A gondolat az augusztus kilencedikei bélmegyeri vadászbaleset okán fogalmazódott meg, s a polgármester-jelölt által szervezett sajtótájékoztatót az is elhangzott, a korábban – a balesetet szenvedett vadőr családját és rehabilitációs kezelését segítő – felhíváshoz újabb személyek, társaságok és szervezetek csatlakoztak.
Megkezdődött a vadászati idény az ország legnagyobb vadgazdálkodója, a SEFAG Erdészeti és Faipari (SEFAG) Zrt. nyolc somogyi vadászterületén - közölte Ihárosi Péter, a társaság turisztikai és közjóléti osztályvezető-helyettese az MTI-vel.