"VADÁSZOK" címkével ellátott hírek
Hétfőn zöldbe borult a kormányhivatal. Ugyanis számtalan vadász érkezett a Békés Megyei Kormányhivatal nagytermébe, ahol a vaddisznó társas vadászat járványügyi szabályaival kapcsolatban tartandó járványvédelmi vadászképzés és vizsga rendezvénye zajlott.
A fácán évente egyszer költ, májusban, ha a fészkét kirabolják, úgynevezett sarjút is tojik május végén, június elején. Poligám madár, az ivararány akkor megfelelő, ha egy hímre legalább négy-hét tojó jut. Egy fészekalja 10-18 darab tojásból áll. Jól tudták ezt a füzesgyarmati gyerekek is, akik igazán szerették a fácános napokat. Olyankor reggel ugyanúgy elmentek az iskolába, mint máskor, csak nem a padokba ültek be, hanem felültek az ott várakozó teherautókra, traktorokra, lovas kocsikra - tanáraik kíséretével - mikor mi jött értük. Mindegyikük vállán iszák lógott, erre nagy szükségük volt napközben.
Továbbra sem sikerült a vadászoknak a nyomára bukkanni annak a meglőtt barnamedvének, amely rátámadt két erdészre a magas tátrai Zdiar közelében - közölte a topky.sk szlovák hírportál hétfőn.
Vadászok találtak rá annak a 72 éves asszonynak a holttestére, akit 2012. július 7-e óta eltűntként keresett a Kisteleki Rendőrkapitányság.
Tragédiák sorozatával indult a mostani olaszországi vadászszezon: szeptember elseje óta tizenhárom ember halt meg, harminchárman pedig megsebesültek - mindegyiküket vadász találta el.
Még az idősebbek sem emlékeznek olyan különleges állatra, amelyet tunyogmatolcsi vadászok lőttek le. A terítékre került vad egy hermafrodita őz.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft