"VAGYONELKOBZÁS" címkével ellátott hírek
A Tatabányai Törvényszék adócsalásért jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt egy kereskedőt, aki háztartási gépek áfájának eltitkolásával 300 milliós kárt okozott a költségvetésnek - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.
A Jobbik minden indokolt esetben alkalmazná a vagyonelkobzást - közölte Apáti István, a párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Műtrágya-nagykereskedőket ítélt 8 év, illetve 7 év börtönbüntetésre és személyenként mintegy 3,4 milliárd forint vagyonelkobzásra a Debreceni Törvényszék Balláné Szentpáli Edit vezette tanácsa pénteken - közölte a törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.
Szerda reggel szabadult a kecskeméti börtönből Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, aki letöltötte hatéves börtönbüntetését, amelyet a Szegedi Ítélőtábla szabott ki rá.
A Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, így jogerőssé vált a Volán vállalat egykori dolgozóinak, volt autóbuszvezetőknek és ellenőröknek az elmarasztalása – adta hírül Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője szerdán.
Egy pécsi ügyvéd ellen emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség haszonszerzésből elkövetett ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken.
Feloldotta a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészekre elrendelt zárlatot a Kecskeméti Törvényszék kedden, az egykori politikus és 14 társa ügyében tartott tárgyaláson.
Név szerinti szavazással fogadta el kedden a román képviselőház a büntető törvénykönyv (BTK) módosítását, amely lehetővé teszi az úgynevezett kiterjesztett vagyonelkobzást olyan bűnözők esetében, akiket ötéves vagy annál hosszabb szabadságvesztéssel sújtható bűntettért ítélt el a bíróság.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft