"VALAHOL EURÓPÁBAN" címkével ellátott hírek
A Szarvasi Vízi Színház színpadán javában zajlik a VI. Cervinus Művészeti Fesztivál. Szombaton a „Valahol Európában” című musical előadásán is teltházzal és vastapssal köszönte meg a közönség a művészek és a gyermekszínészek produkcióját.
Szűnni nem akaró taps, ováció, még taps, majd vastaps formájában fejezte ki szeretetét a szarvasi közönség a Cervinus Teátrum első nívódíjasa, Nádházy Péter felé, mikor kihirdették, hogy a névre szóló gravírozott szarvas szobrocska első alkalommal őt illeti - írja Babák Z., a newsag.hu-n.
Varga Viktor haragszik az álságos médiára, amely félperces showműsorként tálalja a háborút, s ezzel kiöli az emberekből a maradék humánumot is. A szarvasi Cervinus Teátrum főrendezőjeként ő nem ezt teszi: inkább megdöbbenti, felébreszti a nézőt. Nem csoda, hogy csütörtökön, az általa rendezett „Valahol Európában” című darab főpróbáján is előkerültek a nézőtéren a zsebkendők.
November 19-én mutatja be a szarvasi Cervinus Teátrum a Valahol Európában című musicalt.
Szarvastól Kétsopronyig több megyénkbeli településről választották ki azt a húsz általános illetve középiskolás fiatalt, akik hamarosan színpadra lépnek a szarvasi Cervinus Teátrum Valahol Európában című musicaljében. A rendező, Varga Viktor úgy véli, ez a darab napjainkban aktuálisabb, mint valaha, mert ebben a pénzközpontú, antihumánus világban az emberségre emlékeztet bennünket.
Pénteken mutatják be az idei Szegedi Szabadtéri Játékok utolsó bemutatóját, a Valahol Európában musicalt. Béres Attila rendezésében olyan színészek állnak majd színpadra, mint Mácsai Pál, Alföldi Róbert, Tompos Kátya, Szőcs Artur, Keresztes Tamás, Pindroch Csaba, Szarvas József és közel nyolcvan gyerekszereplő.
Exkluzív idegenvezetés állatsimogatással és látványetetéssel – ez várta a Szegedi Vadasparkban a Valahol Európában gyerekszereplőit, a muriból természetesen nem maradhatott ki Pindroch Csaba sem, aki a Tanítót alakítja a musicalben.
A Radványi Géza és Balázs Béla 1947-es filmje alapján készült musical, a Valahol Európában lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadjának záró produkciója.