"VÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
A választásra jogosultak 28,54 százaléka adta le vasárnap délig szavazatát a francia elnökválasztás első fordulójában - közölte a belügyminisztérium.
A hónapok óta alig változó közvélemény-kutatási adatok alapján a Fidesz-KDNP nyerheti a parlamenti választást 2018-ban, de van esély arra, hogy valamelyik ellenzéki tábor megerősödésével fordulat történjen - erről több közvélemény-kutató cég képviselője beszélt csütörtökön Budapesten.
Az MSZP szerint a választási törvény minden hibájáért a Fideszt terheli a felelősség, és a nagyobbik kormánypárt az ötpárti egyeztetésen egyértelművé tette, hogy nem hajlandó átfogó módosításokra.
Az idei esztendő az Egyesült Államokban az elnökválasztás jegyében telt, megannyi vitával és szenvedéllyel, támadással és ígérettel, durvasággal és alpári stílussal, és rejtőzködő - vagyis politikai álláspontjukat nyilvánosan kifejteni nem akaró - választóval.
Valamennyi erdélyi megyében az országos átlagnál alacsonyabb arányban járultak az urnákhoz a választópolgárok vasárnap délelőtt a romániai parlamenti választásokon. Az erdélyi megyék közül a részvételt tekintve Hargita megye vezet, ahol a legnagyobb a magyarság aránya.
A jobbikos Dúró Dóra 16 évre szállítaná le a választói korhatárt, a szavazásra való jogosultságot pedig legalább általános iskolai végzettséghez kötné. Javaslatáról - amelyről a Jobbikban még nem született döntés - az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt, ahol arra reagált, hogy a Somogy megyei diákparlament múlt pénteki, kaposvári ülésén félbeszakították az egyik diák, Bradánovics Bendegúz oktatáspolitikát bíráló felszólalását.
Szinte teljesen bizonyos, hogy a hivatalosan függetlenként induló, de az ellenzéki szocialisták támogatását élvező, oroszbarát Rumen Radev győzött Bulgáriában az elnökválasztás vasárnap tartott második fordulójában - írja a hirado.hu.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jó és vállalható eredményt ért el az önkormányzati választáson, és ennek köszönhetően erős önkormányzati érdekképviselettel rendelkeznek a romániai magyar közösségek - jelentette ki szombaton Marosvásárhelyen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.
A márciusi parlamenti választás (kampánya) nem volt szokványos Szlovákiában, annak során nem az ellenzékkel, hanem olyan civil szervezetekkel kellett megküzdeni, amelyeket gyakran külföldről pénzeltek - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő a TASR közszolgálati hírügynökségnek adott nagyinterjúban.
Kezdeményezni fogja a népszavazási és a választási törvény módosítását az LMP - jelentette be Schiffer András.