"VÁLASZTÁSI CSALÁS" címkével ellátott hírek
A fideszes delegált úgy tett az egyik helyi lap szerint, mintha lepecsételné a szavazólapot, de ez végül nem történt meg.
Nem sokkal az urnák lezárása előtt változtatott a központi választási bizottság a szavazatszámlálási szabályokon, amik egyébként így ellentétesek lettek a választási törvénnyel is.
Az SZDSZ szerint adminisztrációs hiba folytán, a tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésen az elnökválasztás és ügyvivőválasztás listái összekeveredhettek a bíróságra való benyújtás előtt, de ez az elnökválasztást nem érinti - erről a liberális párt péntek este tájékoztatta a közvéleményt.
Az SZDSZ elnökválasztásának kihirdetett végeredménye és a regisztrációs íven szereplő szignók közt 26 az eltérés, vagyis ennyivel több szavazólapot találtak az urnákban - számol be róla az Index.
Jüttner Csaba rendőrségi bejelentést tesz, miután az általa kezdeményezett újabb vizsgálat négy további hamis aláírásra derített fényt az SZDSZ tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén.
Az SZDSZ elnöke azt javasolja a párt ügyvivő testületének, hogy kezdeményezze rendkívüli küldöttgyűlés összehívását az országos tanácsnál.
Egy újabb, az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésen történt visszásságot bizonyító fénykép került a Népszabadság birtokába: a fotón Zagyvai Márton, Fodor Gábor legszűkebb kampánystábjának tagja látható a küldöttgyűlésen, kezében egy szavazókártyával.
Tizennégy éve szerepel az SZDSZ megyei szervezetének tagnyilvántartásában Vass Albert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulács polgármestere - tudatta közleményben Lövei Csaba, a párt megyei irodavezetője az MTI-vel hétfőn, azt követően, hogy Vass Albert előző nap azt írta: nem tudott arról, hogy az SZDSZ-ben párttagként nyilvántartják, és nem volt ott a tavalyi elnökválasztó küldöttgyűlésen.
Fodor Gábor, Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is felfüggeszti tagságát az SZDSZ ügyvivő testületében (üt), mert a tavalyi elnökválasztás kapcsán az üt nem hozta meg a szerintük szükséges politikai döntést, vagyis nem határozott a tisztújító küldöttgyűlésről.
A Jüttner-bizottság vizsgálata lezárult és egyértelműen megállapította: T. Asztalos Ildikó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnök Fodor Gábor érdekében négy illetéktelen küldöttet buzdított arra, hogy szavazzanak. Ha ez nem történt volna meg, akkor nagy valószínűséggel már az első fordulóban elnök lettem volna - mondta az SZDSZ elnöke pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján. Közben T. Asztalos Ildikó úg reagált: nem fogadja el a Jüttner-bizottság megállításait.