"VÁLASZTÁSOK" címkével ellátott hírek
Nincs kormányváltó hangulat Németországban - összegezte a választói felméréseket három nappal a német parlamenti választások előtt csütörtöki budapesti előadásában az Allensbach Közvélemény-kutató Intézet projektvezetője.
Szeptember 24-én tarthatják Németországban a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást a kormány szerdai ülésén elfogadott javaslata szerint.
Öt amerikai tagállamban kezdődtek előválasztások a novemberben kicsúcsosodó elnökválasztási folyamat keretében: a Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania és Rhode Island szövetségi államokban tartott voksolásokat közép-atlanti előválasztásnak vagy "kis szuperkeddnek" is nevezik.
Az idei parlamenti és a 2018-as elnökválasztás előtt várhatóan újabb "információs támadások" érik majd Oroszországot - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Joskar-Olából, Mariföld fővárosából a Rosszija 24 hírtelevízió által élőben közvetített fórumon.
Salgótarjánnak nem csak a polgármesterről kell döntenie, de politikai közösségek között is választania kell az időközi választáson - jelentette ki a Jobbik elnök-frakcióvezetője a városban tartott pénteki sajtótájékoztatón.
Az exit poll-adatokat a Nova TV tévécsatorna este hét óra után hozta nyilvánosságra. A tízezer választó megkérdezésén alapuló felmérés szerint a HDZ 56 és az SDP is 56 mandátumot szerzett. Harmadik legtöbb mandátuma a Híd Függetlenek Listájának (Most) van, összesen 18.
Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár arra kérte a horvátországi magyarokat, hogy vegyenek részt a november 8-i parlamenti választásokon, azokon a magyar listát válasszák, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségére (HMDK) adják le szavazatukat.
Újpesten és Bényén tartanak időközi önkormányzati választást ma. A főváros IV. kerületének egyik választókerületében képviselőt, míg a Pest megyei településen polgármestert választhatnak a helyiek.
Több mint tízmilliárd eurót vontak ki a görög bankokból az utóbbi két hónapban a vasárnapi parlamenti választások kockázataitól tartó betéttulajdonosok - írta görög banki forrásokra hivatkozva a The Sunday Times.
Folytatódnak szombaton a helyhatósági és a részleges szenátusi választások Csehországban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft