"VÁLASZTÁSOK" címkével ellátott hírek
A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy - mint korábban - a baloldal romjainak négyévnyi eltakarítása, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés vagy végre kapnak-e a választóktól nyolcévnyi építkezésre esélyt – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Echo Tv Heti Mérleg című műsorának adott, szombat este sugárzott interjújában.
A Nemzeti Választási Irodához (NVI) eddig csaknem 80 ezer regisztrációs kérelem érkezett a tavaszi országgyűlési választásra, a legtöbben Romániából és Szerbiából kérték felvételüket a választási névjegyzékbe - olvasható az iroda honlapján.
Számtalan jele van annak, hogy a Gyomaendrőd–Lökösháza vasúti pálya korszerűsítése, felújítása gőzerővel folyik. Ha Békéscsaba felől közelítünk a főváros felé vasúton, az első, ami szembetűnik, hogy új vágányt fektettek a meglévők mellé Murony és Békéscsaba között. A mezőmegyeri gyalogos és kerékpáros aluljáró építésénél útelterelés és teljes vonatlassulás tapasztalható. Ám a vasúti projekt leglátványosabb eleme kétségtelenül az, amit Mezőberénybe érve lát meg az utazó.
A Fidesz Békés Megyei Területi Választmánya megtartotta szokásos tisztújító ülését. Az összejövetelen mind a korábbi elnök, mind az alelnökök tisztségét megerősítették.
Magyarország folyamatos támadásoknak van kitéve az Európai Unió részéről – erről beszélt Bencsik András újságíró, Erdős Norbert kormánymegbízott és Csurka Péter, a Fidesz békési alelnöke.
Bajorország felsőoktatási intézményeiben a 2013. őszi szemesztertől kezdve megszűnik a tandíj - ilyen értelmű megállapodás született a tartományi kormányt adó pártok (CSU és FDP) hétvégi egyeztetésén.
Országjáró kampánykörútra indultak a februári parlamenti választásokon induló olasz miniszterelnök-jelöltek, miközben a centrum és a balközép sajtóértesülések szerint Berlusconi-ellenes paktumot kötött.
Kenyában tavasszal parlamenti és elnökválasztást tartanak, és mivel a korábbi voksolások alkalmával súlyos fegyveres összeütközések, erőszakos lázongások és zavargások voltak, a Külügyminisztérium arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy ebben az időszakban csak halaszthatatlan esetben induljanak az országba.
A Közéleti sarok legutóbbi vendégével, dr. Ferenczi Attila tanácsnokkal, békéscsabai önkormányzati képviselővel a megyeszékhelyen zajló beruházásokról, a várható változásokról és a Jókai Színházról beszélgettünk, valamint szót ejtettünk a 2014-es választásokról is.
Dani Ajalon külügyminiszter-helyettes új tanúvallomása alapján várhatóan súlyosbítják az Avigdor Liberman volt külügyminiszter elleni vádakat izraeli tévécsatornák keddi értesülései szerint.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft