"VÁLASZTÓK" címkével ellátott hírek
Az ellenzéki pártok továbbra sem képesek elfogadni a választók akaratát és továbbra is saját, kicsinyes politikai harcaikkal vannak elfoglalva - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten újságíróknak.
Az oroszok 84 százaléka a gazdasági válság ellenére is úgy gondolja, hogy a 2018-as elnökválasztáson újraválasztaná Vlagyimir Putyint - derült ki az orosz Civil Társadalom Fejlesztési Alapítvány (FoRGO) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.
A szavazás megkezdése előtt valamennyi urnát az első választó jelenlétében zárják le a szavazatszámláló bizottságok a vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi voksoláson, a 13 540 szavazókörben.
Bő egy napjuk maradt a pártoknak, egyesületeknek és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.
Folyamatosan dolgoznak a nyomdában, hogy meglegyen a szükséges számú önkormányzati választási értesítő. A több mint nyolcmillió levélnek augusztus 25-ig kell eljutnia a választópolgárokhoz – mondta a 180 percben a Nemzeti Választási Iroda elnöke.
Újra Szél Bernadettet és Schiffer Andrást választotta meg az LMP országos kongresszusa, amelyet szombaton egy budapesti szállodában tartottak. Vasárnap a párt fővárosi kongresszusa ül össze, amely dönthet a főpolgármester-jelöltről és az LMP Budapest-programjáról.
Az országgyűlési választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek célja egy munkaalapú, nem pedig "spekulációalapú" gazdaság felépítése - értékelte a tíz nappal ezelőtti választást Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén.
Adolf Hitler és Frankenstein is indul egy indiai helyhatósági választáson, de nem hiányzik a pályázók sorából Kennedy sem. A viszonylag kicsi, északkeleti Meghálaja államban szombaton tartanak parlamenti választást, összesen 345-en indulnak a helyekért. Az államban szinte divat a furcsa keresztnevek használata. Így fordulhat elő, hogy Frankenstein Momin, Billykid (Billykölyök) Szangma, és Kennedy Cornelius Khiriem is akad a jelöltek között. Van még egy Kenedy, de ő csak egy n-es – valószínű elírták hajdanán a keresztnevét –, családneve Marak.
A Tárki felmérése alapján az elmúlt évben számottevően csökkent a pártválasztók aránya.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft