"VÁLLALATOK" címkével ellátott hírek
Januártól szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe, így a vállalatoknak december 31-ig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezető bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki műveleteket jövőre.
A nagyvállalatok és az állami szektor mellett már egyre több középvállalkozás is érdeklődik az adatszivárgás elleni védelem iránt a Compliance Data Systems Kft. (CDSYS) tapasztalatai szerint.
A nem pénzügyi vállalatok márciusban 27,9 milliárddal több hitelt törlesztettek, mint amennyi új hitelt felvettek és a hitelek visszafizetését 40,6 milliárd forint betétkivonásból finanszírozták - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán kiadott friss adataiból.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2014. évi konjunktúrajelentése szerint javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról, az előző évekhez képest a vállalatok kedvezőbben ítélik meg mind a gazdasági helyzetet, mind az üzleti környezet alakulását - mondta Dale A. Martin, a kamara elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Párizs nyitott arra, hogy kínai vállalatok francia cégeket vegyenek meg - mondta egy lapinterjúban Pierre Moscovici pénzügyminiszter abból az alkalomból, hogy Francois Hollande államfő kíséretében Kínába látogatott.
A francia befektetések Magyarországon elérték a 10 milliárd eurót, így Franciaország a harmadik legnagyobb befektető itt - mondta Roland Galharague, Franciország magyarországi nagykövete hétfőn Budapesten.
A magyarországi cégek saját bevallásuk szerint kiemelten fontos problémának tartják az éghajlatváltozást, de az autóflottájukkal kapcsolatos döntéseknél kisebb súllyal esnek latba a környezeti szempontok - derül ki egy felmérésből, amelyben a cégek autóhasználatát vizsgálták.
Az MSZP szerint a magyar gazdaság nem hever romokban, és úgy tűnik, hogy a világ vezető vállalatai és az Európai Unió is bízik Magyarországban. Ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője mondta csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft