"VÁLLALKOZÁSOK" címkével ellátott hírek
Negyvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" és az "Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t.
Tizenkilenc Békés megyei kis- és közepes vállalkozás összesen 249 millió 842 ezer 196 forint vissza nem térítendő támogatást nyert munkahelyteremtésre, illetve –megőrzésre a Pénzügyminisztérium NFA-2018-KKV kódjelű pályázatán. A támogatásnak köszönhetően Békés megyében 96 új munkahely létesül, illetve 208 munkahely megtartását segíti a kormányzat.
- A magyar lakosság 48 százaléka szívesen indítana saját céget, vagy betársulna egy már meglévő vállalkozáshoz, főként a 18-24 éves korosztály vállalkozna, náluk ez az arány eléri a 68 százalékot - derül ki a Budapest Bank Zrt. megbízásából az NRC által készített online kérdőíves felmérésből.
A 2015-ös év a BNI békéscsabai csoportja számára a fejlődésről és a stabilitásról szólt – mondta el Garzó Anita kérdésünkre. A vállalkozókat, cégvezetőket tömörítő, önkéntes alapon tevékenykedő szervezet Dél-alföldi régió igazgatója hozzátette, a csabai csapat esetében egy igazán remekül szervezett struktúráról beszélhetünk.
Magyarországon az idén október elején alig több mint 530 ezer cég működött, ami 2 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben a tizedik hónap elején volt - hívja fel a figyelmet egy nemzetközi cégminősítő.
Több mint 5 ezer vállalkozás szűnt meg szeptemberben Magyarországon, ennyi törlés még soha nem volt - közölte az Opten.
Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A növekedés kizárólag az önálló vállalkozók számának mintegy 27 ezres emelkedéséből adódik, a társas vállalkozások száma 12 ezerrel csökkent.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezésére a kormány 2014-ben több olyan intézkedést is hozott, amelyek együttesen 120-150 milliárd forinttal javítják a vállalkozói szféra helyzetét, ami kedvezően befolyásolja a 2015. évi kilátásokat - mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI-nek a kamara idei tevékenységét értékelve.
Jelenleg már 180 ezer online kassza üzemel, és további néhány ezer beállítása várható, valamint olyan elképzelés is van, hogy az új típusú kasszák használatát az eddiginél nagyobb körre terjesszék ki – mondta a G7-ben Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese. Az adóhivatallal összekötött kasszák rendszere olyan kör, amit nem lehet manipulálni, az adóhatóság minden egyes pillanatban látja, mi történik a vállalkozásnál. Olyan mintha mindig jelen lenne egy beépített revizor – fogalmazott.
A kormány szeretné, hogy 2018-ra senkinek ne legyen szüksége jövedelempótló támogatásra, és mindenkinek legyen olyan munkája, amelyből nemcsak megélni, hanem gyarapodni is tud - mondta a kormányfő a Siemens képzési központjának megnyitása alkalmából tartott ünnepségen - írja a híradó.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft